Stigla ponuda Vlade: Bez regresa, dara za djecu i božićnice

Stigla ponuda Vlade Bez regresa, dara za djecu i božićnice

Dodatak_KU_fax390_2

Ukoliko i Ti želiš pročitati ponudu Vlade pritisni crveno-crni gumb

(SDLSN, 26. ožujka 2010.) Prije manje od sat vremena iz Ministarstva financija je sindikatima državnih službi proslijeđen prijedlog Dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, kojim se predlaže neprimjenjivanje članaka kojima je utvrđeno pravo na regres, dar za djecu i božićnicu u 2010. godini.
sdlsn_www220Dostavom prijedloga izmjena kolektivog ugovora počeo je teći rok od 15 dana iz članka 123. ugovora u kojem se strana kojoj je podnesen prijedlog za izmjenu i dopunu ugovora mora pisano očitovati, nakon čega u roku od 30 dana od dana primitka prijedloga mora pristupiti pregovorima o predloženoj izmjeni ili dopuni ugovora.
Ukoliko strana kojoj je podnesen prijedlog ne postupi u skladu s ovim obvezama, smatrat će se da su ispunjeni uvjeti za primjenu odredaba kolektivnog ugovora o postupku mirenja.

Sindikati bi se o ponudi trebali očitovati, kako stoji u dopisu ministra Šukera, na temelju iznijetog obrazloženja predstavnika Vlade RH, tj. pročitanih, ali ne i dostavljenih brojki o tome koliko novca iz državnog proračuna se troši na plaće i materijalna prava.