ŠTRAJK U MUP-u: Izdavanje dokumenata u Petrinjskoj obustavljeno

ŠTRAJK U MUP-u: Izdavanje dokumenata u Petrinjskoj obustavljeno

Strajk02_Petrinjska3

(SDLSN, 27. veljače) Izdavanje dokumenata u MUP-u u Petrinjskoj ulici u potpunosti je obustavljeno, izuzev hitnih slučajeva izdavanja putovnica.

Službenička populacija koja se u većini sastoji od pripadnica ljepšeg spola nalazi se na radnim mjestima s istaknutim bedževima “Ja sam u štrajku!”, ali ne radi.

Strajk02_Petrinjska220Da bi im bilo ugodnije za vrijeme štrajka pobrinuo se poslodavac koji im je na današnji dan pustio klimu, što se inače odobrava samo uz pisani zahtjev i u rijetkim slučajevima, pa službenice na svojim šalterima često rade u tropskim uvjetima uz temperature od preko 28 stupnjeva celziusa, a bolje nije ni mnogobrojnim građanima koji u prostorije u Petrinjskoj dolaze u zimskim kaputima.

Treba reći i da službenici u administrativnom aparatu MUP-a nemaju nikakve dodatke na uvjete rada, za razliku od njihovih kolega u sustavu zdravstva koji imaju zagarantiranih 5% dodatka na “posebne” uvjete rada bez obzira na kojim poslovima i u kakvim uvjetima radili.

Toliko o jedinstvenom sustavu plaća o kojem govori premijer Sanader i nemogućnosti iskakanja iz takvog “jedinstvenog sustava”.

Strajk02_Petrinjska2