Studentica VERN-a na ispomoći u HAKOM-u

hakom_sd170415

(SLOBODNA DALMACIJA, 17. travnja 2015.) Kako saznaje Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM) od nedavno je, kao ispomoć, angažirana studentica VERN-a, Antica Filipović Grčić.

SD_logo240– Ovo kadrovsko pojačanje privremenog je karaktera, a buduća stručnjakinja za financijsko-računovodstveni menadžment pomaže HAKOM-ovim stručnjacima za informiranje oko organizacije kongresa. No, iskustvo rada u prestižnoj agenciji svakako će joj pomoći u karijeri, a možda i u nekom trajnijem angažmanu u samom HAKOM-u. Međutim, iako je zapošljavanje budućih mladih stručnjaka na privremenim poslovima hvale vrijedna pojava, ne možemo ju ne dovesti u vezu s činjenicom kako se HAKOM ovih dana trudi medijima objasniti zbog čega svojoj zaposlenici Petri Škof Mikulek ne može po povratku s rodiljnog dopusta omogućiti rad na poslovima stručnjaka za odnose s javnošću.

Tako HAKOM u svom priopćenju objavljenom na web stranicama HRT navodi kako je radno mjesto njihove zaposlenice ukinuto radi smanjenja troškova te kako je do povratka Škof Mikulek HAKOM uredno funkcionirao bez stručnjaka za odnose s javnošću pa je stoga “očito da nije ekonomski opravdano zapošljavati radnika na radnom mjestu za koje poslodavac nema potrebe”. Ipak, ispada da stručnjacima za informiranje HAKOM-a treba ispomoć zbog koje je potrebno angažirati vanjske stručnjake. Otuda u cijeloj priči i Antica s početka priče – navodi tajnik sindikata Siniša Kuhar.

ZAPOŠLJAVANJE MLADIH
Studentica VERN-a na ispomoći u HAKOM-u

petra_antica

Zaposlenice HAKOM-a Petra Škof Mikulek i Antica Filipović Grčić

(SDLSN, 17. travnja 2015.) Kako saznajemo, u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM) od nedavno je, kao ispomoć, angažirana studentica VERN-a, Antica Filipović Grčić.

sdlsn_www220Ovo kadrovsko pojačanje privremenog je karaktera, a buduća stručnjakinja za financijsko-računovodstveni menadžment pomaže HAKOM-ovim stručnjacima za informiranje oko organizacije kongresa.
No, iskustvo rada u prestižnoj agenciji svakako će joj pomoći u karijeri, a možda i u nekom trajnijem angažmanu u samom HAKOM-u.
Međutim, iako je zapošljavanje budućih mladih stručnjaka na privremenim poslovima hvale vrijedna pojava, ne možemo ju ne dovesti u vezu s činjenicom kako se HAKOM ovih dana trudi medijima objasniti zbog čega svojoj zaposlenici Petri Škof Mikulek ne može po povratku s rodiljnog dopusta omogućiti rad na poslovima stručnjaka za odnose s javnošću.
Tako HAKOM u svom priopćenju objavljenom na web stranicama HRT navodi kako je radno mjesto njihove zaposlenice ukinuto radi smanjenja troškova te kako je do povratka Škof Mikulek HAKOM uredno funkcionirao bez stručnjaka za odnose s javnošću pa je stoga “očito da nije ekonomski opravdano zapošljavati radnika na radnom mjestu za koje poslodavac nema potrebe”.
Ipak, ispada da stručnjacima za informiranje HAKOM-a treba ispomoć zbog koje je potrebno angažirati vanjske stručnjake.
Otuda u cijeloj priči i Antica s početka priče. S. Kuhar