Stvar je u snazi i moći da se izborimo za ono što za nas neće nitko drugi izboriti

Požega, 18. listopada 2022. – Održana je i sjednica Županijskog povjereništva Požeško-slavonske županije. Predsjednica SDLSN RH Iva Šušković osvrnula se na aktualnu problematiku i aktivnosti SDLSN RH u svim djelatnostima u kojima sindikalno organiziramo zaposlene, s posebnim naglaskom na nužnost aktivnijeg sindikalnog djelovanja i povećanja broja članova u državnoj službi. Jer stvar je u snazi i moći da se izborimo za ono što za nas neće nitko drugi izboriti.

Istoga je dana održan i sastanak s županicom Požeško-slavonske županije Antonijom Jozić o položaju i pravima zaposlenih u Županiji, izmjenama Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te primjeni Zakona o vatrogastvu.

Uslijedio je i sastanak s upraviteljem Kaznionice u Požegi Zvonimirom Leopoldovićem, upraviteljem Zatvora u Požegi Tomislavom Ferencom i zaposlenima o primjeni Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, najavljene izmjene Zakona o radu i Zakona o državnim službenicima, ali i problemu nedostatka ljudi u državnoj službi.

Tijekom boravka u Požegi sastali smo se i s članovima sindikalne podružnice Policijska postaja Požega.