ŠUKER DANAS LOMI SINDIKATE?

ŠUKER DANAS LOMI SINDIKATE?

place_suker090309_390

(SDLSN, 13. ožujka 2009.) Sudeći po dopisu koji je ministar Šuker uputio državnim tijelima u kojem ih obvezuje Ministarstvu financija dostaviti prijedlog dodatnog smanjenja razine potrošnje do 12. ožujka u 12 sati, danas bi se na sastanku sa sindikatima u Katančićevoj 5 na dnevnom redu trebale naći plaće državnih službenika i namještenika.
sdlsn_www220Naime, u dopisu ministra Šukera navodi se kako dodatno smanjenje proračunskih sredstava za državna tijela “nisu uključene plaće i ostala materijalna prava zaposlenih te naknade i ostala socijalna davanja”, no “uz navedena smanjenja, analiziraju se plaće,…, temeljem čega će se nakon dogovora sa svim partnerima sastaviti prijedlog smanjenja po ministarstvima/razdjelima”.
Stoga predstavnike sindikata koji će danas biti na sastanku u Šukerovoj utvrdi vjerojatno čeka pritisak u cilju smanjenja plaća, premda ministar financija u dopisu o smanjenju plaća već govori kao o budućem svršenom vremenu.
No, vidjet ćemo…

Pročitajte još…

place_javno130309

Tema sastanka koji je Ivan Šuker, ministar financija sazvao danas sa sindikatima, po svemu sudeći bit će smanjenje plaća državnih službenika i namještenika, mišljenje je to predstavnika sindikata.

javno_za_printKako navode, to je očito iz dopisa koji je Šuker uputio državnim tijelima u kojem ih obvezuje Ministarstvu financija dostaviti prijedlog dodatnog smanjenja razine potrošnje do 12. ožujka u 12 sati. Prema tome, na današnjem bi se sastanku sa sindikatima u Katančićevoj 5 na dnevnom redu trebale naći plaće državnih službenika i namještenika.

place_javno130309_okvir– U dopisu ministra Šukera navodi se kako dodatno smanjenje proračunskih sredstava za državna tijela nisu uključene plaće i ostala materijalna prava zaposlenih, te naknade i ostala socijalna davanja, no uz navedena smanjenja, analiziraju se plaće,  temeljem čega će se nakon dogovora sa svim partnerima sastaviti prijedlog smanjenja po ministarstvima/razdjelima – stoji u priopćenju sindikata.

Kako predstavnici sindikata to vide, danas ih u, kako je nazivaju, Šukerovoj utvrdi, očekuje pritisak u cilju smanjenja plaća, iako ministar financija u dopisu o smanjenju plaća već govori kao o budućem svršenom vremenu.

– No, vidjet ćemo… – poručuju iz sindikata.