ŠUKER O PROBLEMIMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

ŠUKER O PROBLEMIMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

ZAGREB,  27. rujna  (Hina) –   Ministar financija Ivan Šuker ustvrdio je danas u Saboru da su se problemi u funkcioniranju Požeško-slavonske županije mogli izbjeći da je županijsko čelništvo iskoristilo mogućnosti iz Ovršnog zakona.

Suker_prekrizene_rukeVlada ima načina da riješi probleme, ali županijsko čelništvo mora obaviti svoj posao“, rekao je Šuker, odgovarajući na pitanje Marije Bajt (HDZ) što će biti sa 64 zaposlenih u toj županiji, koji gotovo šest mjeseci nisu primili plaću.
Pojasnio je da se, po Ovršnom zakonu, sredstva potrebna za osnovno funkcioniranje države i jedinica lokalne samouprave ne mogu blokirati.
I u izvješću Državne revizije, koji je u javnosti krivo interpretiran, jasno stoji da je čelništvo Županije trebalo pregovarati s bankama, da zbog jednokratnog duga od 480 tisuća kuna ne dođe do blokade Županije“, rekao je Šuker, ističući da je dug županije 57, a ne 270 milijuna kuna, kako tvrdi župan Zdravko Ronko i njegove stranačke kolege iz SDP-a.
Šuker je naveo da se kod spominjanja duga zbrajaju kruške i jabuke i ponovio da je po nalazu revizije dug 57 milijuna kuna te da treba raditi razliku od prispjelih obveza i obveza općenito.
Županijsko čelništvo optužio je da je zaposlenike učinilo taocima situacije, te da je isto pokušalo napraviti i sa školama te bolnicama.
Kome je u interesu da ne podnese zahtjev da se račun ne blokira i da se kredit s dospijećem od 15 godina naplati odjednom“, upitao je Šuker, dodajući da se županijski problemi mogu riješiti u nekoliko dana, ako Ronko obavi svoj posao.

Pročitajte još…