TAJNIK HRVATSKOG SABORA UZVRAĆA UDARAC Josip Sesar pokrenuo disciplinski postupak protiv službenika kojem je dosta rada u WC-u

TAJNIK HRVATSKOG SABORA UZVRAĆA UDARAC
Josip Sesar pokrenuo disciplinski postupak protiv službenika kojima je dosta rada u WC-u

supermen_sesar_final

(SDLSN, 16. ožujka 2010.) Tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar podnio je ovih dana zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti Službeničkom sudu u Zagrebu protiv službenika koji su nakon višegodišnjeg uzaludnog dopisivanja upravo sa samim Sesarom odlučili o svom radu u prostoru bivšeg saborskog WC-a progovoriti putem elektronskih medija.

sdlsn_www220Vrli tajnik Hrvatskog sabora smatra kako je njihovo “ponašanje suprotno etičkom kodeksu koje nanosi štetu ugledu službe”, te kako su koristeći se službenim prostorom Hrvatskoga sabora radi iznošenja svojeg nezadovoljstva radnom prostorijom, koristeći i interne dokumente (unutarnji nacrt zgrade Hrvatskog sabora kao štićenog objekta), svojim javnim nastupom na Hrvatskoj televiziji u emisiji Proces dana 7. prosinca 2009. godine i u Dnevniku HTV-a prilogom pod nazivom “Saborske muke” dan nakon toga, narušili ugled Hrvatskog sabora.

Sesar stoga predlaže izricanje “uvjetne kazne prestanka državne službe” za poslužitelje dvorana u Hrvatskom saboru.

Zasad je očitovanje Službeničkog suda zatraženo od Gordana Tomljenovića, ali saznajemo da su u Ministarstvu uprave zaprimili još jedan zahtjev za “discipliniranje” saborskih službenika.

Naravno, Sesar u svom zahtjevu ne spominje činjenicu da mu se saborski službenici od 2006. godine obraćaju sa zahtjevom za rješavanje problema njihovog skučenog radnog prostora, o koje se on dosad redovito oglušivao, kao i da je inspekcija zaštite na radu u svom nalazu od 1. veljače 2010. godine poslodavcu naložila da u roku 40 dana službenicima osigura prostoriju koja će im odgovarati u pogledu veličine, s obzirom na broj službenika u njoj te odgovarajuću gardeorbu.

sabor_wc_netHR_naslov

Unutarnji nacrt Hrvatskog sabora koji Sesar spominje evakuacijski je plan obješen na vidnim mjestima u Hrvatskom saboru, dostupan svakome tko u njega uđe i poželi ga proučiti, a iz njega se lijepo vidi da je “kancelarija” u kojoj “neetični” službenici rade u stvari WC na galeriji bivšeg Županijskog doma iz kojega su izvađene zahodske školjke.

Sindikat se nakon svega pita jesu li ugled Hrvatskog sabora više narušili njegovi službenici ili njegov tajnik Josip Sesar, te tko zbog toga treba odgovarati – poslodavac koji je službenike smjestio na rad u WC ili službenici kojima je to nakon pet godina dojadilo?

Zbog toga će Sindikat tajnika Sesara prijaviti Etičkom povjerenstvu kako bi ovo neovisno tijelo raspravilo čiji je crimen veći.

Istovremeno, Sindikat od saborskih zastupnika očekuje podršku i solidarnost prema optuženim službenicima te ih poziva da svojim javnim i pisanim istupima obrane njihovo dostojanstvo i pravo na rad u prikladnim uvjetima, ali i kažu što misle o radu i metodama tajnika Hrvatskog sabora Josipa Sesara.

Pročitajte još…