Tekst protokola o pregovorima usklađen na sastanku Vlade i sindikata državnih službi

Tekst protokola o pregovorima usklađen na sastanku Vlade i sindikata državnih službi


(HRT, 3. listopada 2019.) Pregovarački odbori Vlade i sindikata državnih službi za pregovore o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike održali su prvi sastanak na kojem su uskladili tekst protokola o pregovorima i najavili idući sastanak za sredinu listopada.
 
Na sastanku u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava su u ime Vlade sudjelovali: potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ministar uprave Ivan Malenica, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Ante Delipetar, glavni tajnik Ministarstva obrane Petar Barać i glavna tajnica Ministarstva pravosuđa Daniela Petričević Golojuh, priopćilo je resorno ministarstvo.
 
U ime sindikalnih središnjica na sastanku su sudjelovali: predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Boris Pleša, predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Siniša Kuhar, glavni tajnik Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstava unutarnjih poslova Mario Akmačić i glavni tajnik Sindikata policije Hrvatske Edin Sarajlić.
 
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske od Vlade traži povrat koeficijenata složenosti poslova u državnoj službi na razinu iz veljače 2013. te da osnovicom za izračun plaće omogući najmanju plaću u državnoj službi od 3750 kuna bruto, priopćili su iz sindikata početkom tjedna.

Promjenu traže uoči početka pregovora o dodatku Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.