Tina Krce ne može biti savjetnica

NEDIPLOMATSKI

Tina Krce ne može biti savjetnica

SD_logo240Tina Krce, djelatnica Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u sukobu je interesa jer kao načelnica kadrovskog odjela obnaša i dužnost povjerenice za etiku, iako “može negativno utjecati na donošenje odluka i sudova o kadrovima”, stoji u pismu koje je povjerenica sindikata MVPEI-ja Tuga Tarle ovih dana uputila ministru Gordanu Jandrokoviću.

Tarle optužuje ministra da o imenovanju Tine Krce povjerenicom za etiku službenici MVPEI-ja nisu regularno obaviješteni, iako ona “već zaprima pritužbe i pokreće istražne procedure”.
U otvorenom pismu Jandrokoviću, sindikalna čelnica pita je li imenovanje Tine Krce službena tajna za službenike MVPEI-ja, ali traži i odgovor na pitanje:

– Na temelju čega je je gospođa Tina Krce promaknuta u visoko diplomatsko zvanje ministrice savjetnice, iako nema nikakvo prethodno diplomatsko iskustvo u nekoj od diplomatskih misija ili konzularnih ureda?”

Inače, povjerenik za etiku u tijelima državne uprave prikuplja pritužbe djelatnika i pokreće postupke kako bi se rješavali sporni slučajevi kršenja etičkoga kodeksa državnih službenika.

Tuga Tarle je netransparentno postavljanje Tine Krce za etičku povjerenicu obrazložila i činjenicom da je do 18. veljače, kad je napisala otvoreno pismo ministru, na internetskoj stranici Ministarstva uprave, na popisu etičkih povjerenika, uz MVPEI stajalo ime Branimira Čečuka. Š. SELIMOVIĆ