TISKOVNA KONFERENCIJA ODBORA VATROGASACA SDLSN

TISKOVNA KONFERENCIJA ODBORA VATROGASACA SDLSN

hina_logo

SINDIKALNI ODBOR PROFESIONALNIH VATROGASACA PROZVAO VLADU NA ODGOVORNOST

Vatrogasci_svi

ZAGREB, 22. kolovoza (Hina) – Odbor profesionalnih vatrogasaca Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika zatražio je danas od odgovornih u Vladi da podnesu ostavke zbog nebrige i neodgovarajuće organizacije vatrogastva. “Neke osobe koje su vatrogasci_magdicodgovorne za stanje u vatrogastvu trebale bi podnijeti ostavke jer nisu na vrijeme osigurale novac”, rekao je na konferenciji na novinare predsjednik Odbora vatrogastva pri sindikatu državnih službenika Mladen Magdić, dodajući da bi Vlada trebala utvrditi tu odgovornost. Prozvao je Vladu što je, kako tvrdi, od 25 milijuna kuna previđenih za vatrogastvo isplatila samo 10 milijuna, iako je ukupan iznos trebao biti uplaćen MUP-u još u lipnju. Sindikalci traže da se već sada za iduću sezonu osigura dodatnih 30 milijuna kuna. Nezadovoljni su i lošim materijalnim položajem vatrogasaca jer ne dobivaju 20 posto plaće na uvjete rada, ne plaćaju im se prekovremeni sati, a dnevnica im nije dostatna ni za osnovne potrebe. Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca

Goran Franković, predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca
Goran Franković, predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca

Goran Franković smatra da su vatrogasci dobro odradili svoj posao, ali je po njegovim riječima zakazala organizacija jer na terenu nema zapovjedne odgovornosti. Upozorio je da nema ni dovoljno posada za upravljanje kanaderima, te da je usprkos tomu “Ministarstvo obrane iz političkih razloga umirovilo dva pilota koji su mogli raditi još deset godina”. Udruga i Odbor profesionalnih vatrogasaca založili su se za donošenje zakona i izradu razvojnog programa vatrogastva po uzoru na mediteranske zemlje. (Hina) mvr sšh

HRT_logo22. kolovoza – Odbor profesionalnih vatrogasaca Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika zatražio je od odgovornih u Vladi da podnesu ostavke zbog nebrige i neodgovarajuće organizacije vatrogastva.

vatrogasciHRT_magdicNeke osobe koje su odgovorne za stanje u vatrogastvu trebale bi podnijeti ostavke jer nisu na vrijeme osigurale novac, rekao je na konferenciji na novinare predsjednik Odbora vatrogastva pri Sindikatu državnih službenika Mladen Magdić, dodajući kako bi Vlada trebala utvrditi tu odgovornost. Prozvao je Vladu što je, kako tvrdi, od 25 milijuna kuna previđenih za vatrogastvo isplatila samo 10 milijuna, iako je ukupan iznos trebao biti uplaćen MUP-u još u lipnju. Sindikalci traže da se već sada za iduću sezonu osigura dodatnih 30 milijuna kuna. vatrogasciHRT_frankovicNezadovoljni su i lošim materijalnim položajem vatrogasaca, jer ne dobivaju 20 posto veće plaće na uvjete rada, ne plaćaju im se prekovremeni sati, a dnevnica im nije dostatna ni za osnovne potrebe. Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Goran Franković smatra da su vatrogasci dobro odradili svoj posao, ali je prema njegovim riječima zakazala organizacija, jer na terenu nema zapovjedne odgovornosti. Upozorio je kako nema ni dovoljno posada za upravljanje kanaderima te da je usprkos tomu Ministarstvo obrane iz političkih razloga umirovilo dva pilota koji su mogli raditi još deset godina. Udruga i Odbor profesionalnih vatrogasaca založili su se za donošenje zakona i izradu razvojnog programa vatrogastva po uzoru na mediteranske zemlje.

VATROGASCI ZA OSTAVKE ODGOVORNIH

Otvoreni_radio22.08.2003 12:28:49
Neki ljudi u Vladi koji su odgovorni za lošu organizaciju vatrogastva trebali bi podnijeti ostavke, izjavio je predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca pri Sindikatu lokalnih službenika i namještenika Mladen Magdić. Prozvao je Vladu što je od najavljenih 25 milijuna kuna za vatrogastvo ove godine da sad izdvojila svega 10 milijuna. Vatrogasci traže da se već sada za iduću ljetnu sezonu osigura 30 milijuna kuna, te da se ne požuruje donošenje Zakona o vatrogastvu samo zbog predizborne kampanje. U Sindikatu ne poriču i odgovornost nekih vatrogasaca, te traže vatrogastvo kavlitetnije organizira, kako se ne bi ponovio ovogodišnji kolaps na terenu. Od oko 2,100 profesionalnih vatrogasaca u našoj zemlji, ovaj sindikat okuplja njih oko 1,200.