Troškovi prijevoza pod udarom Vlade

SINDIKALNA OBAVJEŠTAJNA ZAJEDNICA U AKCIJI
Troškovi prijevoza pod udarom Vlade

prijevoz_ilustracija_final

(SDLSN, 10. ožujka 2010.) Mlaki početak pregovora između Vlade i sindikata državnih i javnih službi uskoro bi se mogao intenzivirati.
Takav zaključak nameće se iz užurbanog prikupljanja podataka o troškovima prijevoza na posao i s posla u državnim i javnim službama.
Sindikalna obavještajna zajednica “presrela” je jedan takav zahtjev za dostavom podataka o troškovima prijevoza upućen uredima državne uprave, u kojem se navodi:
S obzirom na predstojeće pregovore u vezi Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike molimo Vas da do kraja dana dostavite podatke o troškovima prijevoza na posao i s posla za 2010. godinu, odnosno procjenu troškova koji se odnose na tzv. “cipelarinu” tj. nekorištenje javnog prijevoza.“.

prijevoz_troskovi1000

Za uvećanje klikni na sliku

Sindikat stoga očekuje u medijima već najavljeni “napad” na naknadu troškova prijevoza, ali istovremeno podsjeća i na odredbu članka 44. Ustava koji državljanima Republike Hrvatske jamči pravo da pod jednakim uvjetima sudjeluju u obavljanju javnih poslova i budu primljeni u javne službe.

Ukidanje ili smanjenje naknade za prijevoz dovelo bi sve građane Republike Hrvatske koji nemaju prebivalište u sjedištu državnih i javnih službi u neravnopravan položaj, a one s visokim troškovima prijevoza i u situaciju nemogućnosti nastavka rada u državnoj i javnoj upravi.