U TRAUMU I KB DUBRAVA PRIMLJENA PETORICA RANJENIH VATROGASACA

U TRAUMU I KB DUBRAVA PRIMLJENA PETORICA RANJENIH VATROGASACA

hina_logo

ZAGREB, 31. kolovoza 2007. (Hina) –  Sanitetskim vozilima Doma zdravlja Zadarske županije, uz policijsku pratnju, noćas su iz Zadra u zagrebačku Traumatološku bolnicu dovezena trojica, a u KB Dubrava dvojica vatrogasaca  teško ozlijeđenih u gašenju požara jučer na otoku Kornatu.

Vatr_Javno_filmDocent dr. Toni Kolak iz KB Dubrava rekao je da su obojica vatrogasaca u vrlo teškom stanju i s teškim opeklinama. Na intenzivnoj su njezi i priprema se operativni zahvat.
Ispred Traumatološke bolnice trojicu ozlijeđenih vatrogasaca dočekali su predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske Goran Franković i njihov sindikalni predstavnik Mladen Magdić.
Došli smo dočekati dečke i pomoći im da prebrode ono što im se desilo. To je najmanje što možemo učiniti“, rekao je Magdić.
Podsjetio je da je svakodnevni posao vatrogasaca rizičan, ali i naglasio kako je prvi put u Hrvatskoj u jednom požaru nastradalo toliko puno vatrogasaca.

Magdić je naglasio da su vatrogasci na Kornatu uspjeli obraniti od požara osam kuća, ali i naveo da su nastradali u požarnoj oluji nastaloj uslijed velikog vjetra i nevremena.
Goran Franković je u ime Udruge profesionalnih vatrogasaca izrazio najdublju sućut obiteljima poginulih vatrogasaca.
Na novinarski upit je li vatrogascima nešto nedostajalo u gašenju požara, Franković je odgovorio kako noćas nije došao govoriti o nedostacima nego dati podršku nastradalim vatrogascima s nadom u njihov uspješan oporavak i izraziti najdublju sućut obiteljima poginulih.

Mladen Magdić (govori u mikrofon) i Goran Franković za vrijeme prosvjeda SDLSN zbog položaja profesionalnih vatrogasaca na Markovom Trgu
Mladen Magdić (govori u mikrofon) i Goran Franković za vrijeme prosvjeda SDLSN zbog položaja profesionalnih vatrogasaca na Markovom Trgu

Tragediju vatrogasaca na Kornatu usporedio je s onom newyorških vatrogasaca 11. rujna.
Zahvalio je svima koji su pritekli u pomoć vatrogascima, posebice članovima Hrvatske gorske službe spašavanja. Pritom se osvrnuo i na izjavu Stipe Božića iz Hrvatske gorske službe spašavanja o razlozima zbog kojih je došlo do tragedije i ustvrdio da on nije ovlašten da ocjenjuje posao vatrogasaca. Kazao je da će o tome sutra očitovati glavni vatrogasni zapovjednik.