UHIĆENA PREDSJEDNICA SINDIKATA PRAVOSUĐA, UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE

UHIĆENA PREDSJEDNICA SINDIKATA PRAVOSUĐA, UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE

Jasna_Maric_Jutarnji011005

(SDLSN, 1. listopada) Jasna Marić predsjednica Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, za koji se u priručniku Hrvatska 2005. navodi da je član Udruge radničkih sindikata Hrvatske, uhićena je.

Vjesnik od 16.03.2001.- Na početku svog djelovanja Jagoda Marić je zajedno s URSH-ovim sindikatima poduzimala i ozbiljne sindikalne inicijative
Vjesnik od 16.03.2001.- Na početku svog djelovanja Jagoda Marić je zajedno s URSH-ovim sindikatima poduzimala i ozbiljne sindikalne inicijative

Međutim, ne radi se o represiji hrvatskih vlasti prema sindikatima, već o najobičnijem kriminalu kojem je “sindikalka” Jasna izgleda bila sklona. Osumnjičena je da je fiktivno zaposlila 41 osobu kako bi podigli kredite, koje nisu vratili, već su s njom podijelili ukupno 7,5 milijuna kuna.

Jasna_MaricMožda je upravo njena sklonost mutnim poslovima i bila presudna za izlazak iz SDLSN-a u kojem je bila sindikalna povjerenica Trgovačkog suda u Zagrebu prije pet godina i razlog osnivanja sindikata zvučnog imena, malobrojnog članstva i sumnjivog ugleda – Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave (SPULS).

Ubrzo nakon osnivanja SPULS-a u Sindikat su počele stizati opomene zbog neplaćenih kredita navodnih zaposlenika SPULS-a, o čemu je Sindikat u nekoliko navrata obavijestio i Državno odvjetništvo.

U proteklih nekoliko godina gotovo da nije bilo tjedna , a da se Sindikatu nije obratila neka tvrtka kod koje je predsjednica SPULS-a Jasna Marić naručila robu široke namjene, od pršuta do prijenosnih računala. Oni koji su se nam se na vrijeme obratili upozoreni su da je riječ o sumnjivim i riskantnim poslovnim događajima, ali neki su robu isporučili, pa smo ih samo mogli uputiti na inspektoricu III. Policijske postaje u Zagrebu, s kojom smo već ranije podijelili saznanja o aktivnostima Jasne Marić.

Jasna_Maric_dopisSDLSN

Nažalost, ovakvi “sindikalni aktivisti”, osim materijalne štete koju nanose svojim kriminalnim postupcima, bacaju ružno svjetlo na sve one koji u svom sindikalnom radu promiču demokratske vrijednosti socijalnog dijaloga i partnerstva.

Istovremeno, to je i upozorenje zaposlenicima koji su članovi sindikata ili će to možda tek postati da ne nasjedaju sirenskom zovu novopečenih sindikalnih čelnika koji nude brda i doline preko noći, garnirane s ponudama koje obećavaju brzu i laku materijalnu dobit.

Jasna_Maric_o_sebi