Upravitelj kaznionice čiju je smjenu tražio sindikat postao šef zatvora u Sisku

UMJESTO KAZNE – NAGRADA

Upravitelj kaznionice čiju je smjenu tražio sindikat postao šef zatvora u Sisku

 

Ivica Gusić postao je upravitelj zatvora u Sisku, čime nisu zadovoljni u Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. Oni su tražili njegovu smjenu, podsjećaju iz ovoga sindikata, s upraviteljske pozicije u Kaznionici u Lipovici-Popovači zbog prisiljavanja službenika da sami zatraže smjenu kako bi na njihova rukovoditeljska radna mjesta rasporedio svoje ljude

Autor: Ivana Barišić

(Tportal.hr, 10. siječnja 2018.) Gusića je, dok je bio upravitelj Kaznionice u Lipovici-Popovači, sindikat prijavio DORH-u zbog zlouporabe položaja, a Ministarstvu pravosuđa dostavio dokumentaciju o njegovim prijetnjama voditeljima odjela da će im, ukoliko sami ne podnesu zahtjev za razrješenje iz osobnih razloga, smanjiti ocjenu kako bi ih se razriješilo po sili zakona, navodi se u priopćenju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH koje potpisuje glavni tajnik Siniša Kuhar.

No iako je Gusić otišao, dodaju, Kaznionicom do daljnjeg upravlja njegov dosadašnji pomoćnik i osoba koja je do imenovanja na poziciju pomoćnika upravitelja bila voditelj odjela, umjesto voditeljice koja je nezakonito razriješena zahvaljujući Gusićevu kadrovskom inženjeringu, piše u priopćenju.

U Sindikatu ističu kako je Rješenje o razrješenju bivše voditeljice u međuvremenu poništio Odbor za državnu službu, a Želimir Franjić, kao Gusićev kadrovski favorit, s mjesta voditelja unaprijeđen je na mjesto pomoćnika upravitelja.

Gusić je imenovanjem za upravitelja Zatvora u Sisku očito aboliran od grijeha koje je počinio za vrijeme upravljanja Kaznionicom u Lipovici-Popovači, a njegov najbliži suradnik promoviran je u privremenog upravitelja pa se postavlja pitanje je li time Uprava za zatvorski sustav Gusićevu “timu” odala priznanje za dosadašnji “uspješni” rad, a samog Gusića promovirala u “oglednog upravitelja” i odgajatelja uspješnih rukovoditeljskih kadrova, poručuje se u priopćenju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

 

UPRAVITELJSKA LUTRIJA

Upravitelj kaznionice čiju smjenu je tražio Sindikat postao upravitelj Zatvora u Sisku

(SDLSN, 10. siječnja 2018.) Upravitelj Kaznionice u Lipovici-Popovači, Ivica Gusić, čiju je smjenu Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH zatražio zbog prisiljavanja službenika da sami zatraže vlastitu smjenu, kako bi on na njihova radna mjesta rukovoditelja rasporedio svoje ljude, od jučer je upravitelj Zatvora u Sisku.

Ovakva svojevrsna „upraviteljska lutrija” u kojoj, neovisno o načinu i rezultatima rukovođenja, podobni kadrovi jednostavno ne mogu ispasti iz „bubnja”, zorno pokazuje razinu (de)politiziranosti i profesionalnosti državne uprave.

Gusića je, dok je bio upravitelj Kaznionice u Lipovici-Popovači Sindikat prijavio DORH-u zbog zlouporabe položaja, a Ministarstvu pravosuđa dostavio dokumentaciju o njegovim prijetnjama voditeljima odjela da će im, ukoliko sami ne podnesu zahtjev za vlastito razrješenje iz osobnih razloga, smanjiti ocjenu kao bi ih se razriješilo po sili zakona.

Međutim, iako je Gusić otišao, Kaznionicom do daljnjeg upravlja njegov dosadašnji pomoćnik i osoba koja je do imenovanja na poziciju pomoćnika upravitelja bila voditelj odjela umjesto voditeljice koja je nezakonito razriješena zahvaljujući Gusićevom kadrovskom inženjeringu.

Rješenje o razrješenju bivše voditeljice u međuvremenu je poništio Odbor za državnu službu, a Želimir Franjić, kao Gusićev kadrovski favorit s mjesta voditelja unaprijeđen je na mjesto pomoćnika upravitelja.

Gusić je imenovanjem za upravitelja Zatvora u Sisku očito aboliran od grijeha koje je počinio za vrijeme upravljanja Kaznionicom u Lipovici-Popovači, a njegov najbliži suradnik promoviran je u privremenog upravitelja pa se postavlja pitanje je li time Uprava za zatvorski sustav Gusićevom „timu” odala priznanje za dosadašnji „uspješni” rad, a samog Gusića promovirala u „oglednog upravitelja” i odgajatelja uspješnih rukovoditeljskih kadrova. S. Kuhar

 

Pročitajte još…