Upravna tijela Dubrovačko-neretvanske županije: Povećanje osnovice šest posto

Dubrovnik, 21. prosinca 2022. – SDLSN RH ima sindikalne podružnice diljem zemlje, od zapada do istoka, od sjevera do juga, i to u državnoj upravi, lokalnoj i područnoj samoupravi, javnim službama, javnim vatrogasnim postrojbama i dr.

Među jedinicama područne samouprave u kojima djeluje SDLSN RH je i Dubrovačko neretvanska županija. Nedavno je sklopljen Dodatak kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u upravnim tijelima Dubrovačko-neretvanske županije. Čedo Vučković, povjerenik SDLSN RH u županijskoj upravi, kako reče za Dubrovački vjesnik, zadovoljan je postignutim dogovorom, a ponajprije ističe zadovoljstvo povećanjem osnovice za šest posto.
– Božićnica iznosi 2.500 kuna, kao i regres iduće godine, bon u naravi je povećan sa 600 na tisuću kuna, jednako tako je dar za djecu. Za osobe s invaliditetom, sukladnom izvodima iz HZMO-a, izdvaja se po 2.500 kuna. Naknada za podmirivanje troškova prehrane je 5.000 povećana na 6.000 kuna. Kako ne bismo bili zadovoljni!, rekao je Čedo Vučković.
Tekst u cijelosti pročitajte na poveznici: