URED ZA SOCIJALNO PARTNERSTVO: Okrugli stol o dokupu mirovine kao modelu socijalno odgovornog zbrinjavanja

URED ZA SOCIJALNO PARTNERSTVO

Okrugli stol o dokupu mirovine kao modelu socijalno odgovornog zbrinjavanja

Dokup_mirovine130608-006

(SDLSN, 14. lipnja 2008.) Jučer je u Uredu za socijalno partnerstvo, na inicijativu Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, održan okrugli stol na temu “Dokup mirovine kao model socijalno odgovornog zbrinjavanja državnih službenika i namještenika”.

SDLSN_wwwDobar domaćin i moderator okruglog stola, predstojnik Ureda Vitomir Begović, otvarajući skup naglasio je potrebu održavanja ovakvog stručnog skupa s ciljem podizanja razine informiranosti i razumijevanja učinaka instituta dokupa mirovine, koji se, barem kad su u pitanju zaposleni u državnim tijelima, nedovoljno koristi.

Dokup_mirovine130608-019

Begović je dodao kako je potrebu promoviranja dokupa mirovine i njegovo ugrađivanje u kolektivne ugovore u javnoj upravi naglasio i predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader, prilikom proslave 15. godišnjice dokupa mirovine u Hrvatskoj.

Predsjednik SDLSN Boris Pleša, okupljene je podsjetio kako je dokup mirovine, kao mogućnost i alternativni oblik zbrinjavanja pri restrukturiranju kadrova u državnoj upravi u kolektivni ugovor ugrađen na inicijativu SDLSN, koji je u njemu prepoznao mogućnost humane, dogovorne i stoga socijalno prihvatljive tranzicije iz svijeta rada u mirovinu.

Nažalost, naglasio je Pleša, dokup mirovine od 2004. godine, kada je ugrađen u kolektivni ugovor, koristio se tek sporadično, iako je SDLSN u više navrata od Vlade tražio njegovo korištenje kao nadopunu postojećim modelima zbrinjavanja.

dokup130608_govorniciO dokupu mirovine kao socijalnoj inovaciji u sustavu hrvatskog mirovinskog osiguranja govorio je Ivo Bulaš, predsjednik uprave Royal mirovinskog osiguranja d.d., koji je rekao kako procesi restrukturiranja obično pogađaju najstarije zaposlenike, koji u pravilu nisu motivirani i zainteresirani za doškolovanje i prekvalifikaciju, ponajviše zbog činjenice da se nalaze na kraju radnog vijeka. Ukoliko im se, zajedničkom intervencijom socijalnih partnera, uz ili umjesto otpremnine ponudi i mogućnost dokupa mirovine, kao obeštećenje zbog ranijeg umirovljenja koje omogućava poslodavac, velika je vjerojatnost da će dio zaposlenika umjesto relativno visokih iznosa otpremnina, koje u pravilu završavaju u potrošnji, izabrati dokup mirovine kao doživotno primanje i onog dijela mirovine kojeg bi ostvario da je navršio određenu starosnu dob i/ili određeni mirovinski staž, tako da u konačnici ipak nije kažnjen zbog  ranijeg umirovljenja.

Dokupom mirovine poslodavac šalje poruku i mlađim kadrovima i tako jača klimu povjerenja i solidarnosti među zaposlenicima.

Bulaš je podsjetio da je dokup mirovine kao primjer dobre prakse socijalnih partnera u Hrvatskoj predstavlja specifičan oblik strukovnog ili korporativnog modela socijalnog osiguranja, koji je neoporeziv za poslodavca.

Zlatka Leušić iz Hrvatske pošte podsjetila je na dobra iskustva  s dokupom mirovine u ovoj tvrtki u kojoj je, zahvaljujući dobroj i intenzivnoj suradnji poslodavca, sindikata i Royala, u roku od dva do tri mjeseca 260 zaposlenika zbrinuto kroz dokup mirovine.

Ivan Vučetić iz FINA-e također je potvrdio dobra iskustva s dokupom mirovine koji se u ovoj tvrtci koristi posljednjih pet godina i koji je primijenjen u 163 slučaja. On je ukazao i na mogućnost kombiniranja modela dokupa mirovine s manjim iznosima otpremnine i povoljnosti koje on ima za poslodavca kao neoporezivi odbitak i dugoročnu isplativost zbog mogućnosti ukalkuliranja troška.

Prateći svoje klubove umirovljenika u FINI su uočili zadovoljstvo korisnika dokupa zbog činjenice da se isplata dokupljenog dijela mirovine događa svakog mjeseca točno u dan.

Bitno kod dokupa jest, smatra Vučetić, to što se njime postiže efekt sporazuma, odnosno dobrovoljnost zamjenjuje prisilu, ali da bi se to postiglo potrebno je da poslodavac razumije i kulturu umirovljenja, koja kod nas često ima negativnu konotaciju.

Zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu Zoran Pičuljan naglasio je kako se institut dokupa premalo rabi u državnoj upravi te da je u tome najbitniji poslodavac koji kroz njegovu primjenu ima priliku riješiti određeni kadrovski problem i istovremeno omogućiti ljudima odlazak u mirovinu pod povoljnijim uvjetima.

dokup_piculjanNažalost, ovdje se kao problem javlja nedovoljan kontinuitet poslodavca za promoviranje instituta i zastoj u njegovoj primjeni na ministarskoj i razini drugih dužnosnika.

Ipak, Pičuljan se nada da su sada kroz proces depolitizacije rukovodeće strukture u državnim tijelima dovoljno stabilizirane da se pitanjem dokupa mirovine pozabave sustavno i dugoročno.

U državnoj upravi lako se rješavamo ljudi i premalo brinemo o njima“, rekao je Pičuljan i dodao kako takve zaposlenike treba umiroviti na način koji zaslužuju i tako istovremeno mladima poslati poruku da karijeru u državnoj službi ne doživljavaju isključivo kao nelojalnu utakmicu.

Ante Škember iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje rekao je kako nema prijepora o dokupu mirovine kao socijalnoj inovaciji koja je u skladu s europskim socijalnim modelom.

Nažalost, smatra Škember, sve što je novo i izvorno hrvatsko dovodi se u pitanje ili ne funkcionira u praksi iako se radi o modelu koji se naslanja na mirovinski sustav i rješava probleme koje on ne može riješiti.

Glavni tajnik SDLSN Siniša Kuhar zaključio je kako postoji konsenzus političke i stručne elite oko dokupa mirovine kao modela socijalno odgovornog zbrinjavanja, ali se na razini srednjeg menađmenta u državnim tijelima događa opstrukcija u njegovoj primjeni, prvenstveno zbog birokratizirane svijesti dijela rukovodećih službenika, koji bez naputka nekog odozgor ne žele provoditi ovaj institut.

Stoga je Kuhar kao cilj ovoga skupa naveo pokušaj da se s deklaratorne konačno prijeđe na provedbenu razinu i stvori dobra praksa zbrinjavanja kroz dokup mirovine i steknu vrijedne povratne informacije od samih službenika na koje se primjenjuje.

Kao zaključci skupa dogovorene au aktivnosti na informiranju državnih tijela o mogućnostima dokupa mirovine; organiziranje savjetovanja o dokupu mirovine i njegovoj primjeni nakon potpisivanja novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike; formiranje uže radne skupine predstavnika Središnjeg državnog ureda za upravu, SDLSN, Royal mirovinskog osiguranja radi izrade materijala kojim bi se promovirao institut dokupa i objavio na web stranicama SDUU i SDLSN; organizacija info dana i skupova o dokupu mirovine; organiziranje zajedničkih sastanaka zainteresiranih i korisnika dokupa mirovine; organiziranje rasprave odgovarajućeg saborskog odbora o  dokupu mirovine.

Pročitajte još…

dokup_zzine