USKORO NOVI ŠTRAJK U MORH-u?

USKORO NOVI ŠTRAJK U MORH-u?

MORH_logo(SDLSN, 9. studenoga) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Sindikat vojnih službenika i namještenika danas su ministru obrane najavili mogućnost organiziranja štrajka solidarnosti u Ministarstvu obrane, ukoliko se ne ispoštuje dogovor u svezi s uključivanjem predstavnika sindikata u radnu skupinu za izradu pravilnika o dodacima na plaću državnim službenicima i namještenicima u MORH i OSRH zbog uvjeta rada, težine i naravi posla i odgovornosti. Za razliku od njih, državni službenici i namještenici iz drugih državnih tijela dodatke na plaću zbog uvjeta rada ostvaruju temeljem Uredbe o poslovima i posebnim uvjetima rada u državnoj službi iz 2002. godine.

Iako je Ministarstvo obrane sporne pravilnike trebalo donijeti još u 2002. godini tamo su izgleda ocijenili kao je strpljenje zaposlenika MORH i OSRH daleko fleksibilnije od promašenih zakonskih rokova za donošenje pravilnika. No, izgleda da i njihovo strpljenje ima granica, pa će o odluci ministra obrane da se predstavnici sindikata uključe u radnu skupinu za izradu pravilnika ovisiti donošenje odluke o organiziranju štrajka solidarnosti. Sindikati su svoje rekli. Što će reći ministar Rončević?

SINDIKATI TRAŽE SUDJELOVANJE U IZRADI PRAVILNIKA ZA SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE MORH-A

hina_logo

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) –  Sindikat državnih službenika i namještenika i Sindikat vojnih službenika i namještenika zatražili su danas da se njihovim predstavnicima napokon omogući sudjelovanje u izradi pravilnika o kojima ovisi socijalni položaj službenika i namještenika u MORH-u i OSRH-u.
Sindikati u pismu ministru obrane Berislavu Rončeviću  tvrde da je MORH po tko zna koji put izigrao dogovoreno sa sindikatima, pokazujući time što misli o svojim socijalnim partnerima i socijalnom dijalogu.
MORH svojim državnim službenicima i namještenicima već više od dvije godine uskraćuje pravo na isplatu dodataka zbog uvjeta rada, težine i naravi posla i odgovornosti, koje drugi državni službenici i namještenici ostvaruju temeljem Uredbe o poslovima i posebnim uvjetima rada u državnoj službi iz 2002.
Ako našim predstavnicima ne omogućite uključivanje u radne skupine za izradu pravilnika, sukladno postignutom dogovoru u Uredu za socijalno partnerstvo, bit ćemo prisiljeni gospodarske i socijalne interese našeg članstva zaštititi pozivom na štrajk solidarnosti s istovrsnim zahtjevima Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu, ističu sindikati u pismu MORH-u.
(Hina) pp/xmd ymd¸

HRT_logo9. studenoga – Sindikat državnih službenika i namještenika i Sindikat vojnih službenika i namještenika zatražili su da se njihovim predstavnicima napokon omogući sudjelovanje u izradi pravilnika o kojima ovisi socijalni položaj službenika i namještenika u MORH-u i OSRH-u.

Sindikati u pismu ministru obrane Berislavu Rončeviću tvrde da je MORH ponovno izigrao dogovoreno sa sindikatima, pokazujući time što misli o svojim socijalnim partnerima i socijalnom dijalogu. Ako našim predstavnicima ne omogućite uključivanje u radne skupine za izradu pravilnika, sukladno postignutom dogovoru u Uredu za socijalno partnerstvo, bit ćemo prisiljeni gospodarske i socijalne interese našeg članstva zaštititi pozivom na štrajk solidarnosti s istovrsnim zahtjevima Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu, ističu sindikati u pismu MORH-u. (H/im)

Pročitajte dopis sindikata u word formatu…