Uskoro započinju kolektivni pregovori u Gradu Sisku

USKORO ĆE ZAPOČETI KOLEKTIVNI PREGOVORI

Grad već 5 godina nema potpisane kolektivne ugovore


Piše: Danijel Prerad 

Od svih gradskih tvrtki kolektivni ugovor je ove godine sklopljen u Auto prometu Sisak, a drugdje su prava radnika riješena preko ugovora s radničkim vijećem

 

(Lokalni.hr, 21. prosinca 2018.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) potvrdio je kako bi u Gradu Sisku uskoro trebali započeti kolektivni pregovori za kolektivni ugovor za službenike i namještenike gradske uprave.

Naime, Sisak, na čijem je čelu SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, već pet godina nema potpisane kolektivne ugovore te su pregovori oko novih prekidani u nekoliko navrata. Od svih gradskih tvrtki kolektivni ugovor je ove godine sklopljen u Auto prometu Sisak, a drugdje su prava radnika riješena preko ugovora s radničkim vijećem.

“Gradonačelnica nas je obavijestila da sa zadovoljstvom prihvaća prijedlog Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH o pokretanju kolektivnih pregovora. Ova lijepa vijest došla je u predblagdansko vrijeme, kao potvrda da u Gradu Sisku postoji prostor za socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje, nakon razdoblja u kojem su se prava zaposlenika uređivala za sindikate dvojbenim pravnim aktima, umjesto kolektivnim ugovorima”, kazuje Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN.

 

BOŽIĆNO ĆUDO

Uskoro započinju kolektivni pregovori u Gradu Sisku


(SDLSN, 21. prosinca 2018.) U Gradu Sisku uskoro bi trebali započeti kolektivni pregovori za kolektivni ugovor za službenike i namještenike gradske uprave.

Naime, gradonačelnica 10-tog po veličini grada u Hrvatskoj, Kristina Ikić Baniček, obavijestila nas je jučer da sa zadovoljstvom prihvaća prijedlog Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH o pokretanju kolektivnih pregovora.

Ova lijepa vijest došla je u predblagdansko vrijeme, kao potvrda da u Gradu Sisku postoji prostor za socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje, nakon razdoblja u kojem su se prava zaposlenika uređivala za sindikate dvojbenim pravnim aktima, umjesto kolektivnim ugovorima.

Sindikat pozdravlja odluku sisačke gradonačelnice, kojoj se zahvalio na obavijesti i čestitao joj Božić i novu godinu. S. Kuhar