UVJETI RADA Djelatnici Općinskog državnog odvjetništva u Metkoviću ostali bez WC-a

UVJETI RADA Djelatnici Općinskog državnog odvjetništva u Metkoviću ostali bez WC-a

wc

(SDLSN, 13. ožujka 2009.) U sustavu pravosuđa koji ima ambicije usvojiti pravnu stečevinu Europske unije i Hrvatsku pozicionirati kao pravnu državu koja građanima pruža usluge po najvišim EU standardima za očekivati je da se o uvjetima rada govori iz pozicije daljnje informatizacije, e-uprave, podizanja razine stručnosti i učinkovitosti, ali stvarnost, barem kad je Lijepa naša u pitanju, često nameće mnogo prizemnije teme.
sdlsn_www220Tako djelatnici Općinskog državnog odvjetništva u Metkoviću ovih dana kao najveći problem s kojim se susreću u sustavu pravosuđa ističu nemogućnost korištenja zajedničkog WC-a u zgradi koju dijele Općinski i Prekršajni sud i Općinsko državno odvjetništvo.
Naime, spletom okolnosti u koje ovom prigodom ne namjeravamo ulaziti, djelatnice ODO Metković ostale su bez ključa od WC-a pa sada nemaju gdje, oprostite na izrazu, piškiti.
Kako se nitko u Odvjetništvu dosad nije osjetio nadležnim riješiti ovaj “tekući” problem, djelatnice su se obratile Sindikatu.
Kako je naše sjedište u Zagrebu te im stoga ne možemo dati ključ od sindikalnog WC-a to ovim putem molimo odgovorne u sustavu pravosuđa da svojim zaposlenicima omoguće “reguliranje tjelesnih potreba”.
Hvala!