Vatrogasci će prosvjedovati na Markovom trgu

magdic_sd261110

magdic_indexHR251110

VATROGASCI će u ponedjeljak 29. studenog u 8 sati ujutro prosvjedovati na Markovom trgu, priopćio je Odbor za vatrogastvo Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. Vatrogasci su najavili prosvjed protiv ukidanja brojeva 93 i 193, koje je najavila Državna uprava za zaštitu i spašavanje na čelu s ravnateljem Damirom Trutom.

index_logo160Ovim načinom ravnatelj Damir Trut vojnom diktaturom želi uništiti temelje Hrvatskog ustava i uništiti vatrogastvo koje je od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Naime, u državama članicama Europske unije nigdje ti brojevi nisu ukinuti pa tako ne dozvolimo da se to dogodi ni kod nas. Ovim putem pozivamo Ministra unutarnjih poslova na brzu reakciju jer već nekoliko mjeseci upozoravamo na pritiske i protuzakonite radnje ravnatelja Damira Truta i nema reakcije“, poručuje predsjednik Odbora za vatrogastvo SDLSN-a Mladen Magdić.

Ravnatelja DUZS-a Magdić je otvoreno optužio i za pogiblju vatrogasaca u kornatskoj tragediji! “Primjer njegove sposobnosti leži u činjenici da je upravo on najodgovorniji za pogibiju vatrogasaca na Kornatu jer kao odgovorna osoba u tom trenutku nije osigurao spašavanje koje bi vjerojatno pomoglo nekima koji su još bili živi nego se čekalo 5 sati za organizaciju spašavanja, to ćemo dokazati na suđenju koje se vodi protiv Dražena Slavice“, navodi Magdić u svom priopćenju.

Vatrogasci poručuju kako će svojim prosvjedom na Markovom trgu (gdje su prosvjedi, podsjećamo, zabranjeni) tražiti od ministra Karamarka da vatrogastvo stavi pod MUP kao ravnateljstvo za vatrogastvo ili da smjeni ravnatelja Damira Truta i dozvoli ravnateljstvo za vatrogastvo unutar DUZS-a, ali s ljudima koji poštuju Ustav i zakone Republike Hrvatske.

Pročitajte još…