VATROGASCI KREĆU U MASOVNE PROSVJEDE I GENERALNI ŠTRAJK

VATROGASCI KREĆU U MASOVNE PROSVJEDE I GENERALNI ŠTRAJK

Magdic_presica171210_390

FOTO: SDLSN

ŠIBENIK Vatrogasci su ponovno na nogama, i to zbog Vladine odluke kojom su im smanjena sredstva za plaće i materijalne troškove.

nl_logo180810Nekim javnim vatrogasnim postrojbama iznosi potrebni za normalno funkcioniranje skresani su i za 10 posto, a to će, upozorava predsjednik Sindikata vatrogasaca Hrvatske Mladen Magdić, dovesti do dijeljenja otkaza vatrogascima i ugrožavanja funkcioniranja sustava. Ne povuče li Vlada do utorka odluku o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije vatrogastva, najavljuju Magdić i čelnik Udruge profesionalnih vatrogasaca Goran Franković, vatrogasci kreću u masovne prosvjede i generalni štrajk.

– Šokirani smo. Neki JVP-i dobili su znatno više sredstava, dok je drugima toliko smanjeno da im je ugroženo funkcioniranje. A još je šokantnije kada se vidi kome se rezalo. Sredstva su mahom povećana JVP-ima na kontinentu, a smanjena najugroženijim područjima, primjerice, Šibeniku, Drnišu, Kninu – kaže Magdić.

Vatrogasci za nastalu situaciju najodgovornijim smatraju glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladen Jurin i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Damira Truta. (Z. De.)