VEČERNJI LIST: Djelatnici Remontnog zavoda u neposluhu

VEČERNJI LIST: Djelatnici Remontnog zavoda u neposluhu

Zahtjevi Sindikat državnih i lokalnih službenika i javnih namještenika traži povećanje plaća za 8000 zaposlenih u MORH-u i Oružanim snagama

vl_logo(VL, 19. veljače) Pedesetak djelatnika Remontnog zavoda koji rade na poslovima ispitivanja naoružanja, nezadovoljni što im država već dvije godine plaću ne povećava priznavanjem dodataka na rad, predsjedniku Stipi Mesiću, ministru obrane Vladimiru Rončeviću i načelniku Glavnog stožera Josipu Luciću objavili su neposluh do priznanja dodataka.

Zaposleni u Remontnom zavodu navode kako će, dok se ne riješi status, svaki nalog ili zapovijed o ispitivanju naoružanja smatrati protupravnim i zapovijedi neće provoditi.

croat-artyRiječ je o državnim službenicima i namještenicima koji nakon remonta naoružanja provjeravaju ispravnost bojnim streljivom. Među njima su i raketni tehničari koji ispituju raketne sustave i naoružanja, a ovi djelatnici sudjeluju i kao tehnička potpora gađanju na vojnom vježbalištu Eugen Kvaternik u Slunju.

Svi ti poslovi zbog uvjeta rada, težine i odgovornosti i te kako zaslužuju dodatak rekao je tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i javnih namještenika Siniša Kuhar.

I dok je Vlada taj dodatak dosad dodijelila, primjerice, radnicima u praonici, kuhinji i kotlovnici, djelatnici Remontnog zavoda, koji imaju prosječnu plaću od 3000 kuna, nemaju nikakvu mogućnost da im se plaća uveća. Osim za radnike zavoda, sindikat traži povećanje plaće za svih 8000 zaposlenih u MORH-u.

Ministarstvo obrane u siječnju prošle godine donijelo je i odmah zatim poništilo odluke o povećanju plaće državnih službenika obrazlažući to nemogućnošću povećanja povećanja plaće zbog uvjeta rada za sve radnike.
Autor Silvana LAUŠ-MRVELJ