VIJESTI IZ SLAVONSKOG BRODA: RBA raskida suradnju s Gradom, domar završio u ostavi bez grijanja…

VIJESTI IZ SLAVONSKOG BRODA
RBA raskida suradnju s Gradom, domar završio u ostavi bez grijanja…

slbrod_radioslavonija(1)

(SDLSN, 12. veljače 2016.) Nakon što smo prošlog tjedna pisali o gubitku dodatka za topli obrok službenika i namještenika Grada Slavonskog Broda, koji im je gradonačelnik Mirko Duspara uskratio jer “nije sukladan zakonskim propisima”, iako je Sindikat Gradu poslao primjere akata u kojima takav dodatak egzistira sukladno zakonskim propisima, Slavonski Brod za nezakonito postupanje ovoga puta optužuje Raiffeisenbank Austria d.d..

sdlsn_www220RBA, naime, svojim dopisom iz veljače ove godine Gradu zamjera zaprimanje naloga za plaćanje na gradskoj blagajni bez 2D bar koda, što je suprotno članku 3. Ugovora između RBA i Grada te upozorava “da takve transakcije nisu opisane Ugovorom pa stoga nisu izvršene u ime i za račun Banke već u ime Grada, čime ste pružali usluge koje, sukladno Zakonu o platnom prometu, niste ovlašteni pružati, a što predstavlja prekršaj iz članka 149. stavak 1. točka 1. navedenog Zakona“.

slbrod_dopis_RBA

Obzirom da smo zaprimili informaciju sa sastanka održanog dana 29.01.2016. godine u Vašim prostorijama na kojem su prisustvovali predstavnici Grada i predstavnici Banke, da inzistirate na zaprimanju i provođenju naloga bez 2D bar koda, ovim putem Vas obavještavamo da Banka nije u mogućnosti nastaviti poslovnu suradnju na predloženi način te u skladu s člankom 20. stavak 1. Ugoovra, ovaj dopis smatrajte izjavom o otkazu Ugovora,..” navodi se u dopisu RBA upućenom gradonačelniku Grada Slavonskog Broda Mirku Duspari.

slbrod_domar

Domar koji se žalio na ocjenu i dobio sudski spor, premješten je u ostavu  u kojoj su mu na 12 stupnjeva celzijusa na raspolaganju dva rashladna uređaja – ventilatora…

slbrod_ostava_strop

Istovremeno u Gradu se nastavlja maltretiranje nepoćudnih zaposlenika pa je tako domar, referent zaštite od požara, ložač i zamjenik dostavljača usmenim nalogom pročelnika Davora Rogića premješten u ostavu bez grijanja. Ova bivša “pušiona” ili spremište spremačica nastala je pregrađivanjem kraja hodnika sa rigips pločama i nije spojena sa stropom pa bi stoga i postavljanje grijaćeg tijela imalo ograničen učinak, no zato su mu na raspolaganju čak dva rashladna uređaja – ventilatora po logici “klin se klinom izbija”.

U sobi je trenutno 12 stupnjeva celzijusa, što poslodavac izgleda smatra savršenom radnom temperaturom. Pa neka razmisli hoće li se još koji puta žaliti sudu na ocjenu koju mu je dodijelio poslodavac.

Do novih vijesti iz Slavonskog Broda… S. Kuhar