VIROVITICA: Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike u upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije

VIROVITICA: Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike u upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije

VPZ_KU100108

(SDLSN, 10. siječnja 2008.) Danas su u Virovitici svoje potpise na Kolektivni ugovor za djelatnike u upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije stavili župan Stjepan Feketić, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Boris Pleša i županijska povjerenica SDLSN Iralda Fidušek.

SDLSN_wwwPredstavnici socijalnih partnera ovom prigodom nisu krili zadovoljstvo razinom socijalnog dijaloga i zaposleničkih prava u Virovitičko-podravskoj županiji i to ne zato jer prava ne bi mogla biti bolja i veća, već stoga što su ona rezultat aktualnog gospodarskog trenutka.

Župan Stjepan Feketić naglasio je kako je za Županiju važno da se dogovorena prava zaposlenika u potpunosti poštuju, dok je Boris Pleša dodao kako je potpisivanje kolektivnog ugovora uvijek važan događaj u životu sindikata, posebice kad je on rezultat osjećaja društvene odgovornosti poslodavca i sindikata da položaj i prava zaposlenika reguliraju kroz dvostrani i zakonski kudikamo “teži” akt od jednostrano donijetih pravilnika.