Vitomir Begović kriv za gaf J. Kosor o božićnicama

Vitomir Begović kriv za gaf J. Kosor o božićnicama

Piše: Gordana Galović

begovic_jl051208Slovenski sindikalci demantirali su potpredsjednicu Jadranku Kosor da su državni službenici ostali bez božićnica

ZAGREB – Uvjeravajući sindikate da pristanu na privremeno zamrzavanje plaća, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor pozvala se na primjer susjedne Slovenije u kojoj su državni službenici zbog financijske krize ove godine ostali bez ugovorenih božićnica i darova za djecu.

Kosor opet govori isto
Iako je potpredsjednica Kosor i danas ponovila da su je pojedini novinari krivo interpretirali i da je točna informacija da su Slovenci otkazali božićnicu koju dobivaju kao 13. plaću, sindikalci koji zastupaju državne službenike u Sloveniji tvrde da je nisu ni imali ugovorenu u kolektivnim ugovorima.

Priznajem, ja sam kriv
– Na našu veliku žalost već godinama ne uspijevamo u kolektivnom ugovoru dogovoriti isplatu 13. plaće, odnosno božićnice koje tako oko 40.000 državnih službenika i zaposlenih u uredima lokalne samouprave u Sloveniji nije ni trebalo dobiti. Podržavamo JL_logonaše sindikalne kolege u Hrvatskoj koji se bore za kolektivni ugovor, a Vlada neka se radije poziva na primjere onih zemalja koje isplaćuju božićnicu – rekao je Drago Ščernjavič, glavni tajnik Republičkog odbora sindikata državnih službenika Slovenije.

Predstojnik Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović preuzeo je danas krivnju za gaf potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor tvrdeći kako joj je on rekao tu informaciju koju je ona kasnije ponovila.

– Jedino što je važno jest da hrvatska Vlada nikada nije dovodila u pitanje ovogodišnju isplatu božićnica i darova za djecu. Ako je došlo do neke pogrešne informacija, ja sam za to kriv – priznao je danas Vitomir Begović.