Vlada donijela izmjene i dopune Uredbe o koeficijentima u državnoj službi

Vlada donijela izmjene i dopune Uredbe o koeficijentima u državnoj službi

(SDLSN, 31. svibnja) Vlada Republike Hrvatske donijela je na sjednici održanoj 20. svibnja Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, koja je danas objavljena u Narodnom novinama broj 66/2005.

Koeficijenti_NN6605

Izmjenama i dopunama se propisuju radna mjesta unutarnjih revizora u državnim tijelima i usklađuju promjene nastale dobivanjem odgovarajućih ovlasti, odgovornosti i samostalnosti u radu zemljišnoknjižnih referenata u sustavu pravosuđa, te izlazak centara za obavješćivanje iz sustava MORH-a u Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, koja pored sustava obavješćivanja objedinjava i vatrogastvo i civilnu zaštitu.

Vlada je uredbu donijela na zatvorenom dijelu sjednice, što je razvidno iz činjenice da takva točka dnevnog reda ne postoji u objavljenom dnevnom redu 82. sjednice Vlade RH od 22. točke objavljenom na Internet stranicama Vlade.

Ovime je Vlada poslala i jasnu poruku sindikatima državnih službi da obvezu pregovora o pitanjima uređenima uredbom o koeficijentima, ali i uredbama o posebnim uvjetima rada u državnoj službi i nagrađivanju ne shvaća ozbiljno.

Naime, Pregovarački odbor Vlade 16. veljače ove godine obvezao se očitovati se na prijedlog korekcije koeficijenata i dodataka na uvjete rada koji je predložio Sindikat u roku od 10 dana.

Ne znamo po kojem kalendaru u Vladi broje dane od 16. veljače, ali imamo dojam da je 10 dana odavno prošlo.

Pročitate još: