Vlada i sindikati državnih službi postigli dogovor

Vlada i sindikati državnih službi postigli dogovor

plesa_jagic_hrt211216

(HRT, 21. prosinca 2016.) U Ministarstvu rada nakon više od tri sata završeni su pregovori Vlade i sindikata državnih službi o mogućnostima realizacije sporazuma iz 2009. o rastu osnovica plaća za 6 posto – slijedom rasta BDP-a. Konačno je postignut dogovor.

hrt_vijesti_200315U ovom trenutku ne mogu vam parafrazirati sve članke tog ugovora, rekao je Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša i otkrio da ugovor podrazumijeva povećanje osnovice u nekoliko faza tijekom iduće godine.

Ovo je za mene zaključena priča. Članstvo je dalo amen. Od Vlade smo primili ponudu, mi je prihvaćamo. Teško da bi sad mogli prihvatiti da bude sad manje od onog što smo primili kao ponudu, poručio je Zdravko Lončar iz Nezavisnog sindikata MUP-a.

coric_hrt211216

Danas smo zatvorili jedno poglavlje u razgovorima na obostrano zadovoljstvo iako u ovakvim razgovorima nikad nitko nije u potpunosti zadovoljna. Ne mogu vam sve parafrazirati članke. Taj ugovor podrazumijeva povećanje osnovice u nekoliko faza tijekom iduće godine. Sindikati su s tim suglasni, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić i zahvalio se predstavnicima sindikata na konstruktivnim pregovorima.

Ministar je najavio i da će se božićnica isplatiti do 31. prosinca ove godine, a razgovori s javnim službama o Kolektivnom ugovoru će početi u siječnju.