VLADA Kosor sa sindikatima državnih službi o sporazumu o osnovici za plaće u javnim službama

Kosor odbacila špekulacije o otpuštanjima u državnoj upravi

fired390

U Banskim dvorima danas je održan sastanak potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor s Pregovaračkim odborom sindikata državnih službi, na kojem su sindikati informirani o sadržaju parafiranog dodatka Sporazumu sa sindikatima javnih službi, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Poslovni_dnevnik_logoRazgovaralo se i o načinu provedbe Sporazuma zaključenog između Vlade i sindikata državnih službi 23. ožujka ove godine. Predstavnici Vlade i sindikata suglasni su da u ovom trenutku nema razloga za nove pregovore o izmjenama i dopunama Sporazuma, budući da je njime već dogovoren način povrata povećanja osnovice za 6 posto, utvrđivanje pariteta plaća u državnoj službi u odnosu na gospodarstvo te daljnji način uklanjanja zaostajanja plaća u državnoj službi za plaćama u gospodarstvu.

Potpredsjednica Kosor naglasila je da će Vlada, kao odgovoran poslodavac i potpisnik oba sporazuma za državne odnosno javne službe, preuzeti obveze te će, neovisno o određenim razlikama u pojedinim dokumentima, u primjeni određenih prava poštivati načela jednakosti.

Također je otklonila određene špekulacije koje su se pojavile o mogućim otpuštanjima zaposlenih u državnoj upravi. Dogovoreno je da se u okviru Povjerenstva za izradu zakona o plaćama državnih službenika nastavi rad na traženju odgovarajućih rješenja vezanih za institut minulog rada te sustava ocjenjivanja i nagrađivanja učinkovitosti rada državnih službenika.(Hina/pd)

VLADA Kosor sa sindikatima državnih službi o sporazumu o osnovici za plaće u javnim službama

Kosor140509_390

(SDLSN, 14. svibnja 2009.) Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor na danas održanom sastanku sa sindikatima članovima pregovaračkog odbora sindikata državnih službi razgovarala je o sadržaju jučer parafiranog sporazuma o osnovici za plaće u javnim službama.

sdlsn_www220Dvije strane zaključile su da trenutno ne postoji potreba potpisivanja istovjetnog sporazuma između Vlade i sindikata državnih službi, budući da je sporazumom zaključenim 23. ožujka također dogovoren automatizam povrata na osnovicu iz siječnja 2009. godine te dogovorena suradnja u okviru zajedničkog radnog tijela na analizi plaća i utvrđivanju pariteta plaća zaposlenih u državnim službama s plaćama u gospodarstvu.
Potpredsjednica Kosor posebno je istaknula činjenicu da će Vlada kao odgovoran poslodavac i potpisnik oba sporazuma voditi računa o poštivanju načela jednakosti, kako nitko tko je zaposlen u državnim ili javnim službama ne bi temeljem ovih dokumenata bio doveden u nepovoljniji položaj.
Kosor je otklonila i špekulacije koje su se pojavile u medijima o mogućim otkazima u državnim službama.
Također, dogovoreno je da će se u okviru Povjerenstva za izradu Zakona o plaćama državnih službenika nastaviti rad na rješavanju otvorenih pitanja u svezi s odgovarajućim vrednovanjem radnog iskustva odnosno ocjenjivanjem učinkovitosti rada državnih službenika.

Potpredsjednica Kosor sa sindikatima državnih službi

kosor140509_vlada390

ZAGREB, 14. svibnja 2009. (Hina) – U Banskim dvorima danas je održan sastanak potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor s Pregovaračkim odborom sindikata državnih službi, na kojem su sindikati informirani o sadržaju parafiranog dodatka Sporazumu sa sindikatima javnih službi, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

hina_print_logoRazgovaralo se i o načinu provedbe Sporazuma zaključenog između Vlade i sindikata državnih službi 23. ožujka ove godine. Predstavnici Vlade i sindikata suglasni su da u ovom trenutku nema razloga za nove pregovore o izmjenama i dopunama Sporazuma, budući da je njime već dogovoren način povrata povećanja osnovice za 6 posto, utvrđivanje pariteta plaća u državnoj službi u odnosu na gospodarstvo te daljnji način uklanjanja zaostajanja plaća u državnoj službi za plaćama u gospodarstvu.

Potpredsjednica Kosor naglasila je da će Vlada, kao odgovoran poslodavac i potpisnik oba sporazuma za državne odnosno javne službe, preuzeti obveze te će, neovisno o određenim razlikama u pojedinim dokumentima, u primjeni određenih prava poštivati načela jednakosti.

Također je otklonila određene špekulacije koje su se pojavile o mogućim otpuštanjima zaposlenih u državnoj upravi.

Dogovoreno je da se u okviru Povjerenstva za izradu zakona o plaćama državnih službenika nastavi rad na traženju odgovarajućih rješenja vezanih za institut minulog rada te sustava ocjenjivanja i nagrađivanja učinkovitosti rada državnih službenika.