Vlada odobrila zapošljavanje u MUP-u 88 namještenika na određeno

Vlada odobrila zapošljavanje u MUP-u 88 namještenika na određeno

vlada_hrt130716

(HRT, 13. srpnja 2016.) Na sjednici Vlade RH prihvaćen je Prijedlog odluke o davanju odobrenja Ministarstvu unutarnjih poslova za novo zapošljavanje na određeno vrijeme. Tom je odlukom Vlada odobrila zapošljavanje 88 namještenika na određeno vrijeme.

hrt_vijesti_200315Njihovo je zapošljavanje potrebno kako bi granična infrastruktura bila u punoj radnoj funkciji. Uglavnom je riječ o domarima, spremačicama, domaćicama i kuharima, a bili bi zaposleni u tranzitnim prihvatnim centrima za strance u Trilju i Tovarniku, objektu za smještaj granične policije Kuparima i postajama granične policije.

Na sjednici Vlade neke od točaka dnevnog reda bile su Prijedlog odluke o donošenju Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u RH u razdoblju od 2016. do 2020. godine; Prijedlog odluke o donošenju Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja.

Bilo je riječi i o provedbi Nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima, za razdoblje od 2012. do 2015. godine, za 2015. godinu.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o osnivanju Organizacijskog odbora za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Vijeća za državnu informacijsku infrastrukturu.