VLADA REŽE BEZ NAJAVE SINDIKATIMA

VLADA REŽE BEZ NAJAVE

morh_rezovi

…za uvećanje klikni na dokument

(SDLSN, 21. veljače 2014.) Kako doznajemo, po državnim tijelima već se provodi smanjenje rashoda za zaposlene kroz smanjenja financijskih planova državnih tijela.

sdlsn_www220Dokaz za to je dopis Ministarstva obrane, označen sa “VRLO ŽURNO”, kojim se najavljuje smanjenje rashoda za zaposlene u iznosu od 62.527.661 kunu, a sastoji se od smanjenja dodataka na plaću za djelatne vojne osobe, dodataka za plaću za vjernost službi od 4, 8 i 10 posto, plaća dužnosnika za 6 posto, dopunskog osiguranja, doprinosa za mirovinsko osiguranje, jubilarnih nagrada, dara za djecu te naknada za bolest i invalidnost.
Dakle, planira se smanjenje dodataka koji su ugovoreni važećim kolektivnim ugovorom, od kojih su neka već drastično smanjena (osnovica za jubilarne nagrade sa 1.800 kuna na 500 kuna).
To znači da Vlada ponovno namjerava prvo uskratiti sredstva za materijalna prava ugovorena kolektivnim ugovorima, a onda o tome “pregovarati” ili namjerava otkazati kolektivne ugovore.
Uskoro ćemo vidjeti. S. Kuhar

FINANCIJSKI PLANOVI
SDLSN: Po državnim tijelima već se provodi smanjenje rashoda

Kao dokaz za to SDLSN vidi dopis Ministarstva obrane označen sa “VRLO ŽURNO”, kojim se najavljuje smanjenje rashoda za zaposlene u iznosu od 62.527.661 kunu

AUTOR: Bojan Arežina/VLM

vl_logo170214(VEČERNJI LIST, 21. veljače 2014.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika objavio je kako se po državnim tijelima već provodi smanjenje rashoda za zaposlene kroz smanjenja financijskih planova državnih tijela.

kuhar_vl210214Kao dokaz za to SDLSN vidi dopis Ministarstva obrane označen sa “VRLO ŽURNO”, kojim se najavljuje smanjenje rashoda za zaposlene u iznosu od 62.527.661 kunu, a sastoji se od smanjenja dodataka na plaću za djelatne vojne osobe, dodataka za plaću za vjernost službi od 4, 8 i 10 posto, plaća dužnosnika za 6 posto, dopunskog osiguranja, doprinosa za mirovinsko osiguranje, jubilarnih nagrada, dara za djecu te naknada za bolest i invalidnost.

“Dakle, planira se smanjenje dodataka koji su ugovoreni važećim kolektivnim ugovorom, od kojih su neka već drastično smanjena (osnovica za jubilarne nagrade sa 1.800 kuna na 500 kuna). To znači da Vlada ponovno namjerava prvo uskratiti sredstva za materijalna prava ugovorena kolektivnim ugovorima, a onda o tome pregovarati ili namjerava otkazati kolektivne ugovore”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN-a.