Vlada RH već sedmi put najavljuje reformu po modelu “jednaka plaća za jednak rad”

Zagreb, 12. svibnja 2021. – Vlada u sljedeće tri godine planira provesti reformu sustava plaća u državnoj i javnim službama. Kako se navodi u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti (NPOO), potrebno je standardizirati sustav plaća, te osigurati provedbu načela jednake plaće za jednak rad, odnosno rad jednake vrijednosti.

„U okviru novog modela plaća uspostavit će se sustav nagrađivanja prema rezultatima rada (radnom učinku), promicanje u viši platni stupanj na temelju ostvarenog radnog učinka, odnosno vraćanje u niži platni stupanj u slučajevima kada službenik nije ostvario očekivane rezultate u radu“, navodi, među ostalim, Vlada u NPOO-u dodajući kako će ocjena rada i učinkovitosti biti temelj za karijerno napredovanje i promicanje u plaćama.

Vladin je plan uvesti i mogućnost hibridnog rada, odnosno rada službenika na daljinu (smart working), što bi službenicima omogućilo „usklađivanje poslovnih i privatnih obaveza“, ali i doprinijelo „povećanju mobilnosti unutar javne uprave kao i većoj motivaciji za rad u javnoj upravi“.

Hibridan pristup radnom mjestu trebalo bi imati oko 20 posto službenika, odnosno njih 7,6 tisuća, pa im je potrebno „osigurati prijenosna računala i radne stanice za hibridni pristup radnom mjestu“.

Potaknuta tim najnovijim planom, novinarka portala faktograf.hr Gabrijela Galić u članku pod naslovom Vlada RH već sedmi put najavljuje reformu po modelu “jednaka plaća za jednak rad” osvrnula se na sve dosadašnje, najavljivane, ali neprovedene reforme sustava plaća.

Članak u cijelosti pročitajte na poveznici.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL