ZAGREB: Gradonačelnik Bandić razgovarao s predstavnicima Sindikata o kolektivnom ugovoru za zaposlene u Gradskoj upravi

ZAGREB: Gradonačelnik Bandić razgovarao s predstavnicima Sindikata o kolektivnom ugovoru za zaposlene u Gradskoj upravi

Bandic131005_374

(SDLSN, 13. listopada) Danas je u prostorijama Sindikata održan sastanak između predstavnika Grada Zagreba i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, na kojoj je dogovoren sadržaj i dinamika kolektivnih pregovora za zaključenje novog kolektivnog ugovora za zaposlene u Gradskoj upravi Grada Zagreba.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako je spremno prihvatio poziv Sindikata za pregovore o novom kolektivnom ugovoru jer “bez razgovora nema dogovora”, a on je itekako potreban između socijalnih partnera o čijoj suradnji ovisi učinkovitost gradskih službi i osiguranje kvalitetnog administrativnog servisa za građane hrvatske metropole.

Bandic131005_200Bandić je još jednom naglasio kako gradsko poglavarstvo i gradski službenici i namještenici sjede na istoj grani i zatražio od predstavnika Gradskog poglavarstva koji sudjeluju u pregovorima da u iduća dva tjedna, odnosno do 1. studenoga, s pregovaračkim odborom Sindikata “sjednu i pregovaraju dok se ne dogovore” i pripreme novi kolektivni ugovor za zaposlene u Gradskoj upravi Grada Zagreba za potpisivanje.

Zagrebački gradonačelnik je sklapanje kolektivnog ugovora ocijenio prioritetnim, nakon čega treba otvoriti novi krug razgovora, ovaj put oko naslijeđenog duga prema gradskim službenicima. Bandić smatra da se i ovo pitanje može riješiti dogovorno, na obostrano zadovoljstvo dviju strana.

Predsjednik sindikata Ivica Ihas i sindikalni povjerenik zagrebačke podružnice SDLSN Ivan Katalenić pozdravili su dugo očekivani početak kolektivnih pregovora i gradonačelnika Bandića ukratko upoznali sa sindikalnim prijedlogom novog kolektivnog ugovora, do čijeg sklapanja dosad nije došlo iako su njegove odredbe u više navrata “brušene” na sastancima pregovaračkih odbora.

Sada kada postoji i politička volja za zaključenje novog kolektivnog ugovora, koji bi pitanje plaća gradskih službenika trebao riješiti na način koji neće izazivati sudske sporove, nadamo se da će se pregovori uspješno okončati u dogovorenom roku, zaključio je Ihas.