Zaključci Odbora od 5. ožujka 2004.

Zaključci Odbora od 5. ožujka 2004.

(SDLSN, 5. ožujka) Odbor pravosudne policije SDLSN na svojoj je prvoj sjednici nakon III. Sabora Sindikata izabrao predsjednika i zamjenika Odbora te članove koji će u idućem četverogodišnjem radzdoblju promicati inetrese službenika i namještenika u pravosudnoj policiji i zatvorskom sustavu.

Za predsjednika Odbora ponovno je izabran Marijan Brnad iz Zatvora u Požegi, a za njegovu zamjenicu Jasna Stilinović iz Okružnog zatvora u Gospiću.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Članovi Odbora su: Zlatko Paša, Igor Kovačević, Gordana Faber, Josip Okičić, Dragutin Murić, Marijan Brnad, Jozo Ilić, Jasna Stilinović, Marijan Gregorić, Tihomir Brčić, Zorn Kuvačić i Robert Pavičić.

Marijan Brnad informirao je članove Odbora o razgovorima predstavnika Sindikata s ministricom pravosuđa Vesnom Škare-Ožbolt, koja je prihvatila sindikalni prijedlog za nagodbu u svezi s ostvarivanjem prava na božićnicu i dar za djecu za 2000. godinu, najavivši obnavljanje voznog parka pravosudne policije i donošenje pravilnika o provjeri zdravstvene sposobnosti temeljem kojeg će djelatnici svake dvije godine prolaziti zdravstvenu provjeru.

Predsjednik Sindikata Ivica Ihas naglasio je kako je zadaća Odbora zastupati sve strukture zaposlenih u pravosudnoj policiji i zatvorskom sustavu, te ukazao na potrebu daljnjeg jačanja Sindikata, prvenstveno kroz novačenje članstva. “Naša je prednost spram drugih sindikata koji djeluju u ovom segmentu državne uprave to što mi izravno pregovaramo s poslodavcem – Vladom”, što možemo zahvaliti brojnosti i snazi našeg sindikata.

Jasna Stilinović upoznala je članove Odbora s nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Gospiću kojom je presuđeno u korist tužitelja u predmetu potraživanja sredstava za posebne uvjete rada za razdoblje do donošenja Uredbe o poslovima i posebnim uvjetima rada u državnoj službi.

S time u svezi zaključeno je kako će se do pravomoćnosti presude i donošenja presude u drugom stupnju, na županijskom sudu, pokrenuti postupak mirenja pred nadležnim općinskim državnim odvjetništvima, radi postizanja nagodbe. Naime, to je preduvjet za podizanje tužbi radi isplate prava po osnovi posebnih uvjeta rada.