ZAKLJUČEN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA OPĆINU STUPNIK

ZAKLJUČEN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA OPĆINU STUPNIK

KU_stupnik

(SDLSN, 3. srpnja 2008.) Ivan Trgovec, načelnik Općine Stupnik, prvi je općinski načelnik na području Zagrebačke županije koji je prava svojih zaposlenika regulirao kolektivnim ugovorom. Svečani čin potpisivanja dogodio se 2. srpnja u Općinskoj vijećnici u Stupniku, a nazočili su mu, s poslodavčeve strane, uz načelnika Trgovca, njegovi zamjenici Ivan Klemenčić i Josip Pipić te Boris Pleša, predsjednik SDLSN RH, Zoran Perović, županijski povjerenik i Zlatko Orešković, član povjereništva Zagrebačke županije, na sindikalnoj strani.

sdlsn_www220Boris Pleša izrazio je zadovoljstvo ovakvim tijekom događanja te se zahvalio predstavnicima poslodavca i svojim suradnicima na uspješno obavljenom pregovaračkom procesu i prihvaćanju kolektivnog ugovora koji svojim sadržajem osigurava visok stupanj zaposleničkih prava, posebno materijalnih, djelatnicima Općine Stupnik. Zadovoljstvo potpisanim ugovorom iskazao je i načelnik Trgovec, koji je naglasio da je ovaj čin nastavak dobre suradnje socijalnih partnera te da će se ovakva praksa nastaviti i ubuduće. Najzadovoljniji su, svakako, bili prisutni djelatnici općinske uprave kojima ovaj ugovor na duži rok jamči sigurnost materijalnih i drugih prava, a čime je ostvaren i jedan od osnovnih ciljeva njihovog sindikalnog djelovanja.
Nadamo se da će ovaj događaj potaknuti i druge općinske čelnike s područja Zagrebačke županije na slične korake te da će se time početi ostvarivati preporuka županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća da se zaposlenička prava na svim razinama i u svim sredinama reguliraju koletivnim ugovorima.