Zaposleni u Poreznoj i Carinskoj upravi dobili novac za prijevoz, od plaće još ništa

bursic_gi150213

(GLAS ISTRE, 15. veljače 2013.) Što bi oni još htjeli od državnih službenika? Svega smo se odrekli. Najavljuju nam otkaze, smanjuju primanja, a ministar Linić i dalje se usudi prepotentno govoriti da opstruiramo rad Vlade, traži nekog unutarnjeg neprijatelja. U kojim to vremenima živimo? Pozivajući se na radnike u privredi koji mjesecima ne dobivaju ili im kasne plaće gospodin Linić daje loš primjer, jer svi imaju pravo biti gi_240plaćeni i živjeti od svog rada, a ne od minusa po tekućim računima i peglanja kartica, što činimo jer drugačije ne možemo. Stoga, dragi šefe Liniću, daj nam plaće, poručuje Denis Buršić, županijski povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, koji u Istri okuplja 1.200 članova.

Potvrđuje nam da državnim službenicima ni danas nisu stigle plaće. Nekima kasne i desetak dana. Riječ je o 17 tisuća zaposlenika u Poreznoj i Carinskoj upravi, pravosudnoj policiji, mnogim sudovima, lučkim kapetanijama. U Istri su to obitelji 1.500 službenika. Kad je Sindikat pravosudnih policajaca najavio tužbe, ministar Linić u srijedu je izjavio da su za kašnjenje plaća državnim službenicima krivi njihovi kolege, “činovnici koji bojkotiraju Vladinu odluku” o centralnom obračunu plaća.

– Ova je Vlada nesocijalna i ne zna voditi dijalog sa socijalnim partnerima. Nekima plaće kasne i jedanaest dana; to su sve ljudi koji žive samo od svojeg rada, nemaju druge izvore prihoda, a imaju djecu, režije, kredite, prijete im hipotekama. Vlada je uvela centralni obračun plaća bez dovoljno pripreme, za njega je obučeno premalo službenika, sustav je kompliciran i obračuni im se vraćaju iz Fine. Što će tek biti kad se po novom modelu počnu obračunavati plaće za svih 65 tisuća zaposlenih u državnim službama, s javnim službama i 220 tisuća ljudi, pita se Buršić.

Sindikat državnih službenika i namještenika i Sindikat porezne uprave apelirali su na Linića i ministra uprave Arsena Bauka da se plaće isplate po starom načinu obračuna, a da se primjena Centralnog obračuna odgodi i kvalitetnije pripremi, no na taj im zahtjev nitko iz Vlade nije odgovorio. (D. PALIBRK)

place_dalje150213

(Dalje.com, 15. veljače 2013.) Preko 6000 zaposlenih u Poreznoj i Carinskoj upravi još uvijek nisu dobili plaću za siječanj, a prema neslužbenim informacijama, plaći se mogu nadati oko 20. veljače

dalje_comU međuvremenu im je isplaćena samo naknada za prijevoz, koja se ne isplaćuje kroz Centralni obračun plaća (COP), priopćeno je iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Do ovoga trenutka plaću nisu dobili ni pravosudni policajci koji rade na osiguranju sudova, što znači da COP u državnoj upravi ne funkcionira, posebice kada se uzme u obzir da se kroz njega još uvijek ne isplaćuju plaće za gotovo 30.000 zaposlenih u MUP-u i 19.000 u MORH-u, dodaje se u priopćenju.

Iz sindikata se pitaju jesu li i za to krivi “činovnici” koji, kako tvrdi ministar Linić, sami sebi odbijaju napraviti obračun plaća po novom sustavu, ili ipak nešto ne štima sa COP-om, pomoću kojeg bi se trebale utvrditi anomalije u sustavu plaća za koje su krivi oni koji su ga i naručili. Odgovor na ovo pitanje će pokazati vrijeme, tvrde iz sindikata, i pritom još jedno podsjećaju da plaća za koju je novac osiguran još uvijek nije isplaćena.

Zaposleni u Poreznoj i Carinskoj upravi dobili novac za prijevoz, od plaće još ništa

EmptyPocket390

(SDLSN, 15. veljače 2013.) Preko 6000 zaposlenih u Poreznoj i Carinskoj upravi još uvijek nisu dobili plaću za siječanj, a prema neslužbenim informacijama, plaći se mogu nadati oko 20-tog.

sdlsn_www220U međuvremenu im je isplaćena samo naknada za prijevoz, koja se ne isplaćuje kroz Centralni obračun plaća (COP).
Do ovoga trenutka plaću nisu dobili ni pravosudni policajci koji rade na osiguranju sudova, što znači da COP u državnoj upravi ne funkcionira, posebice kada se uzme u obzir da se kroz njega još uvijek ne isplaćuju plaće za gotovo 30.000 zaposlenih u MUP-u i 19.000 u MORH-u.
Jesu li i za to krivi “činovnici” koji, kako tvrdi ministar Linić, sami sebi odbijaju napraviti obračun plaća po novom sustavu, ili ipak nešto ne štima sa COP-om, pomoću kojeg bi se trebale utvrditi anomalije u sustavu plaća za koje su krivi oni koji su ga i naručili, pokazat će vrijeme, ali plaća za koju je novac osiguran još uvijek nije isplaćena.
Bravo majstori! S. Kuhar