Zaposlenici HOO kolateralne žrtve (ne)sportskog rata

hoo_narodhr040215(Narod.hr, 4. veljače 2015.) “Zaposlenici Hrvatskog olimpijskog odbora, njih 58, još uvijek nisu primili plaću za prosinac 2014. godine i sa zebnjom očekuju dan kada će im banke blokirati tekuće račune zbog dospjelih potraživanja po kreditima i drugim obvezama”, istaknuli su iz Sindikata državnih službenika i namještenika RH.

 

 

narodhr_logoSDLSN RH namjerava stoga “uskočiti” s pozajmicom svojim članovima kako se to ne bi dogodilo, ali ukazuje i na činjenicu da (ne)sportski rat koji na relaciji HOO – MZOS traje još od mandata ministra Željka Jovanovića sportaše i djelatnike u sportu čini kolateralnim žrtvama nesposobnosti jedne i druge strane da prevladaju političke i osobne animozitete u korist sporta/športa, koji bi im trebao biti prvi i jedini interes.

“Iako Zakon o radu u slučaju neisplate plaće predviđa štrajk kao legitimni odgovor sindikata, on bio u ovom slučaju predstavljao nastavak dosadašnje politike drugim sredstvima, jer bi i HOO kao poslodavac i MZOS kao ruka koja odrješuje proračunsku kesu za neisplatu plaća radnicima najvjerojatnije okrivili drugu stranu”, pojasnili su rekavši kako SDLSN stoga poziva HOO i MZOS da zajednički pronađu rješenje kako bi radnici u HOO konačno dobili svoje plaće i pokazali kako se pat pozicija u sportu/športu može razriješiti i prije promjene vlasti na parlamentarnim izborima, odnosno eventualnog vraćanja slova “š” u nazivu MZOS.

BEZ PLAĆE ZA PROSINAC
Zaposlenici HOO kolateralne žrtve (ne)sportskog rata

mornar_vs_matesa

(SDLSN, 4. veljače 2015.) Zaposlenici Hrvatskog olimpijskog odbora, njih 58, još uvijek nisu primili plaću za prosinac 2014. godine i sa zebnjom očekuju dan kada će im banke blokirati tekuće račune zbog dospjelih potraživanja po kreditima i drugim obvezama.

sdlsn_www220Sindikat državnih službenika i namještenika RH namjerava stoga “uskočiti” s pozajmicom svojim članovima kako se to ne bi dogodilo, ali ukazuje i na činjenicu da (ne)sportski rat koji na relaciji HOO – MZOS traje još od mandata ministra Željka Jovanovića sportaše i djelatnike u sportu čini kolateralnim žrtvama nesposobnosti jedne i druge strane da prevladaju političke i osobne animozitete u korist sporta/športa, koji bi im trebao biti prvi i jedini interes.
Iako Zakon o radu u slučaju neisplate plaće predviđa štrajk kao legitimni odgovor sindikata, on bio u ovom slučaju predstavljao nastavak dosadašnje politike drugim sredstvima, jer bi i HOO kao poslodavac i MZOS kao “ruka koja odrješuje proračunsku kesu” za neisplatu plaća radnicima najvjerojatnije okrivili drugu stranu.
SDLSN stoga poziva HOO i MZOS da zajednički pronađu rješenje kako bi radnici u HOO konačno dobili svoje plaće i pokazali kako se pat pozicija u sportu/športu može razriješiti i prije promjene vlasti na parlamentarnim izborima, odnosno eventualnog vraćanja slova “š” u nazivu MZOS. S. Kuhar