ZATON: Svečano otvoreni 12. športski susreti Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske

ZATON: Svečano otvoreni 12. športski susreti Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske

Zaton2006_masovka

(SDLSN, 10. svibnja) Večeras su u turističkom naselju Zaton kraj Zadra svečano otvoreni 12. športski susreti SDLSN, tijekom kojih će se oko 1.500 državnih i lokalnih službenika i namještenika u sljedeća četiri dana nadmetati u malom nogometu, košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, kuglanju, pikadu, potezanju konopca, streljaštvu, šahu i belotu.

Zoran Pičuljan, pogleda uprtog u vedriju  budućnost zaposlenih u državnoj upravi
Zoran Pičuljan, pogleda uprtog u vedriju budućnost zaposlenih u državnoj upravi

No, pored športskog nadmetanja, to će biti i dobra prigoda za razmjenu iskustava iz rada pripadnika različitih upravnih službi, druženje i zabavu.

Iako ih po povratku sa športskih borilišta neće dočekati veće plaće, ni znatno bolji uvjeti rada, okupljeni službenici možda će ipak malo utjehe pronaći u riječima zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu Zorana Pičuljana kako Vlada radi na tome da se njihov status u idućoj proračunskoj godini popravi.

Je li riječ o pukoj slučajnosti da najavljeno poboljšanje dolazi u predizbornoj godini Pičuljan nije rekao, ali je zato predsjednik SDLSN Ivica Ihas okupljenim službenicima i namještenicima rekao kako su prilično blago reagirali na govor predstavnika svog poslodavca s obzirom na štrajk državnih službi koji je iza nas.

Ihas je nakon toga proglasio otvorenim već tradicionalne športske susrete i zaželio sudionicima uspjeh na športskom polju.

Igre mogu poćeti, a plaća će malo pričekati…

Zaton2006_tamburasi