Zatvoreniku u gaćama pronašli mali – mobitel

DOMIŠLJATI KRIMINALCI

Je li ga odalo zvono ili vibracija? Policajci zatvoreniku u mudantama pronašli najmanji mobitel koji ste ikada vidjeli, svoje otkriće morali su podijeliti s nama…

(SLOBODNA DALMACIJA, 20. travnja 2018.) Pravosudni se policajci u kaznionicama i zatvorima svakoga dana susreću s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava za komunikaciju s vanjskim svijetom.

Tako je nedavno u jednoj od zatvorskih ustanova, kako nas je izvijestio Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, od zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji u gaćama pronađen mali – mobitel.

O kakvom se zgodnom “gadgetu” radi najbolje ilustriraju fotografije pronađenog mobitela uz upaljač i palac.

– Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje nije nam poznato, ali njegova prisutnost u zatvorskoj ustanovi upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava čiji korisnici mobitel vjerojatno ne koriste samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela zbog kojih su i lišeni slobode – napisao je Kuhar.

 

NE KORISTE IH ZA NARUČIVANJE PIZZE

SKRIVAO GA U GAĆAMA Pogledajte kakvim se mobitelima koriste zatvorenici u hrvatskim zatvorima

Pravosudni policajci susreću se svakog dana u kaznionicama i zatvorima s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije, pa je tako jedan zatvorenik u gaćama skrivao mobitel, upozorio je u petak sindikat Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

(Direktno.hr, 20. travnja 2018.) Nedavno je u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, potencijalno i kriminalnim svijetom, u gaćama pronađen mobitel manji čak od upaljača, priopćio je sindikat.

Fotografije pronađenog mobitela najbolje ilustriraju o kakvom se zgodnom “gadgetu” radi, kažu u sindikatu.

Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje, sindikatu nije poznato, no zaključuje kako prisutnost mobitela u zatvoru upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava.

“Zatvorenici vjerojatno ne koriste mobitel samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela”, upozorava sindikat.

 

Zatvorenik u gaćicama pokušao prošvercati mobitel manji od upaljača

(Index.hr, 20. travnja 2018.9 PRAVOSUDNI se policajci u kaznionicama i zatvorima svakog dana susreću s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije, pa je tako jedan zatvorenik u gaćama skrivao mobitel, upozorio je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Nedavno je u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, potencijalno i kriminalnim svijetom, u gaćama pronađen mobitel manji čak i od upaljača, priopćio je sindikat.

“Zgodni gadget”

 

Fotografije pronađenog mobitela najbolje ilustriraju o kakvom se zgodnom gadgetu radi, kažu u sindikatu.

Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje, sindikatu nije poznato, no zaključuje kako prisutnost mobitela u zatvoru upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava.

“Zatvorenici vjerojatno ne koriste mobitel samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje Facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela”, upozorava sindikat.

 

Nećete vjerovati kako je mali: Zatvoreniku ga našli u gaćama

U jednoj od zatvorskih ustanova nedavno je kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, a potencijalno i kriminalnim, svijetom u gaćama pronađen mali – mobitel

(24sata, 20. travnja 2018.) Pravosudni se policajci u kaznionicama i zatvorima svakoga dana susreću s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije.

– Tako je nedavno u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, a potencijalno i kriminalnim, svijetom u gaćama pronađen mali mobitel – stoji u priopćenju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Međutim, sindikat nije naveo u kojem se hrvatskom zatvoru ovo odigralo.

O kakvom se zgodnom „gadgetu“ radi najbolje ilustriraju fotografije pronađenog mobitela uz upaljač i palac. 

– Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje nije nam poznato, ali njegova prisutnost u zatvorskoj ustanovi upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava čiji korisnici mobitel vjerojatno ne koriste samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje Facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela zbog kojih su i lišeni slobode – stoji u priopćenju.

Zanimljivo je da se ovaj mali mobitel može naručiti preko nekoliko web dućana, a košta oko 36 dolara.

 

ZATVORSKI SUSTAV

Zatvoreniku u gaćama pronašli mali – mobitel


(SDLSN, 20. travnja 2018.) Pravosudni se policajci u kaznionicama i zatvorima svakoga dana susreću s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije.

Tako je nedavno u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, a potencijalno i kriminalnim, svijetom u gaćama pronađen mali – mobitel.

O kakvom se zgodnom „gadgetu“ radi najbolje ilustriraju fotografije pronađenog mobitela uz upaljač i palac.

Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje nije nam poznato, ali njegova prisutnost u zatvorskoj ustanovi upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava čiji korisnici mobitel vjerojatno ne koriste samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela zbog kojih su i lišeni slobode. S. Kuhar