Završeni 10. Športski susreti SDLSN: Doviđenja do godine!

Završeni 10. Športski susreti SDLSN: Doviđenja do godine!

(SDLSN, 17. svibnja) Športska nadmetanja, razmjena iskustava, druženje i zabava obilježili su 10. Športske susrete Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Ekipa PP Gračac postiže treći gol u finalu malonogometnog turnira
Ekipa PP Gračac postiže treći gol u finalu malonogometnog turnira

1200 učesnika susreta nadmetalo se u malom nogometu, kuglanju, tenisu, stolnom tenisu, streljaštvu, pikadu, potezanju užeta, šahu i belotu.

10_festa1

10_festa2

10_festa3

10_festa4

Nakon ovakve logistike nitko nije mogao ostati gladan…

Pored natjecateljskog dijela utakmice su se vodile i u gostoljubivosti i druženju. Naime, svakog je dana nekoliko županija priređivalo fešte na koje su bili pozivani “gosti” iz drugih gradova i županija. Tako nije manjaklo pjesme, domaćih specijaliteta i kapljice, a za štimung su se brinuli dobro raspoloženi članovi sindikata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neumorni virtovitički trubač postao je zaštitnim znakom susreta…

Jedan od njih je svojom trubom u koju je nemilice puhao bez obzira na doba dana i noći obilježio ove susrete, za što je i primio nagradu od organizatora susreta, kao “prva truba susreta”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10_vol3

10_uze_finale

Nakon ovakve papice uže se lakše potezalo…

Sindikalci su okrenuli i vola na ražnju, kao dodatak prehrani korpulentnim potezačima užeta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predstojnici ureda državne uprave i sindikalci za istim stolom…

Radni dio susreta obilježio je okrugli stol u organizaciji Sindikata i uz potporu Središnjeg državnog ureda za upravu na temu “Primjena i zaštita prava iz kolektivnog ugovora”, na kojem su pored sindikalaca sudjelovali i zamjenik državnog tajnika Edmond Miletić i predstojnici županijskih ureda državne uprave. Okrugli stol je pokazao da predstojnici ureda državne uprave, kao državni službenici, dijele slična razmišljanja i stavove kao i sindikalci. Na vidjelo je izašlo da oni i te kako znaju i cijene posao koji obavljaju državni službenici i namještenici, te da i na svojim kolegijima ukazuju na njihov loš položaj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bečki valcer nije mogao zaplesati svatko. Bečka škola se podrazumijeva…

Večeri su sudionici susreta provodili u diskoteci Saturnus u kojoj su brojni od njih pokazali svoje plesno umijeće. Godine pri tome nisu bile važne. Mnogi su plesači u najboljim godinama dokazali da mladi mogu tek nakon tečaja u kakvoj plesnoj školi pomišljati na usporedbu s njima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Priznanja za najbolje. Pobjedu su odnijeli svi sudionici susreta…

Na kraju, svečanom podjelom priznanja najboljima i izvlačenjem tombole, športski su susreti privedeni kraju. Nova i obnovljena stara prijateljstva dobar su razlog da se svi nađemo na 11. Športskim susretima SDLSN i iduće godine.

Opraštajući se od domaćina, predsjednik Sindikata Ivica Ihas uručio im je prigodni poklon, kao najboljim domaćinima sindikalnih športskih susreta.  

Doviđenja do godine!