Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Zagrebu: SLUŽBENICI KOJI NISU ISPUNILI NORMU NA OGLASNOJ PLOČI SRAMA

Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Zagrebu: SLUŽBENICI KOJI NISU ISPUNILI NORMU NA OGLASNOJ PLOČI SRAMA

ZK_opsud_ZG_ploca

(SDLSN, 22. veljače) Pored malih plaća državni službenici često se žale i na uvjete rada u državnoj službi, od uredskih prostorija do neodgovarajuće informatičke opreme, ali nisu rijetki ni primjeri provedbe raznovrsnih mjera s ciljem poboljšanja učinkovitosti njihova rada kojima se službenici prozivaju i omalovažavaju zbog toga što nisu uspjeli “uhvatiti” propisanu normu.

Tako je prošle godine ministrica Dropulić na teren uputila prijedlog norme od 15 riješenih upravnih predmeta koji se odnose na izdavanje građevinskih dozvola, zaprijetivši pri tome negativnim ocjenama rada u slučaju neispunjenja norme.

Međutim, pri tome je zanemarena činjenica da u nekim područnim uredima državne uprave ne postoji dovoljan broj zahtjeva za građevinskim dozvolama temeljem kojih bi se moglo udovoljiti propisanoj normi.

Još drastičniji oblik pritiska zabilježili smo u Zamljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Zagrebu u kojem se na internoj oglasnoj ploči objavljuju imena referenata koji nisu ispunili normu od 7 provedenih spisa dnevno, bez obzira je li se manjak dogodio zbog bolovanja ili drugog opravdanog odsustva s posla.

Kako bi se osječali državni dužnosnici kad bi se u državnim tijelima objavila njihova imena zbog svega što nisu a trebali su učiniti?
Kako bi se osječali državni dužnosnici kad bi se u državnim tijelima objavila njihova imena zbog svega što nisu a trebali su učiniti?

Stoga službenici koji imaju iskazani “manjak” ostaju raditi prekovremeno ili na posao dolaze subotom.

O stresu zbog takve nehumane prakse ne treba posebno ni govoriti, a on je posebno izražen kod starijih službenika koji teže hvataju korak s mlađim kolegama u primjeni informatičke tehnologije.

ZK_odjelSlužbenici se žale i na raspodjelu predmeta u kojoj, kako kažu, neke zapadnu lakši a druge teži predmeti, pa shodno tomu neki lakše a drugi teže dostižu normu.

Sindikat je prije nekoliko dana pokušao dogovoriti sastanak s članovima Sindikata u Zemljišnoknjižnom odjelu u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci, ali je sastanak koji je sindikalni povjerenik Općinskog suda dogovorio tjedan dana ranije s predsjednikom Općinskog suda u više navrata prekidan od voditeljice odjela koja navodno o sastanku nije bila obaviještena, a koji smeta radu sa strankama.

Predsjednik Sindikata Ivica Ihas upozorio je na obvezu poslodavca utvrđenu Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike da jednom u šest mjeseci omogući održavanje sindikalnog sastanka u radno vrijeme i prekinuo sastanak dok se ne bude mogao održati u normalnim uvjetima.

Pročitajte još..

SINDIKAT UPOZORAVA NA PRITISKE PREMA ZAPOSLENICIMA ZEMLJIŠNO-KNJIŽNOG ODJELA

hina_logo

ZAGREB, 22. veljače 2006. (Hina) –  Sindikat  državnih i lokalnih službenika i namještenika upozorio je danas na pritiske koje doživljavaju zaposlenici Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Zagrebu, čija se imena oglašavaju na internoj oglasnoj ploči ako nisu ispunili normu od sedam provedenih spisa dnevno.
Imena se objavljuju bez obzira je li se manjak dogodio zbog bolovanja ili drugog opravdanog odsustva s posla, pa su službenici prisiljeni raditi prekovremeno ili na posao dolaziti subotom, navodi se u priopćenju sindikata.
Takva nehumana praksa izaziva stres koji je posebno izražen kod starijih službenika, koji teže hvataju korak s mlađim kolegama u primjeni informatičke tehnologije.
Službenici se žale i na raspodjelu predmeta u kojoj neke zapadnu lakši a druge teži predmeti, pa shodno tomu neki lakše a drugi teže dostižu normu.
Sindikat je pokušao održati sastanak sa svojim članovima u Zemljišno-knjižnom odjelu u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci, ali ga je u više navrata prekidala voditeljica odjela, unatoč obvezi poslodavca da jednom u šest mjeseci omogući održavanje sindikalnog sastanka u radno vrijeme, kaže se u priopćenju. (Hina) pp/xmt ymd

ZK_OPsudZG_TTX220206