Županija potpisala kolektivni ugovor

Županija potpisala kolektivni ugovor

vsz_ku_vk271212

ČETVRTAK, 27 PROSINAC 2012 18:39

(VINKOVAČKA TELEVIZIJA) Održana je sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je uz raspravu o proračunu za iduću godinu i potpisan Kolektivni ugovor za službenike i namještenike zaposlene u upravnim tijelima i službama ove županije.

vinkovacka_tv_logoTemeljne odrednice novog ugovora usklađene su s onima koje se odnedavno odnose na državne službenike. Iako nepovoljniji od prethodnog, on pokazuje dogovor između socijalnih partnera, te garantira sigurnost u očuvanju određenih prava iz radnog odnosa. Drago mi je da uopće potpisujemo kolektivni ugovor u upravnim tijelima vsž-a, s obzirom da je prošli istekao i da je prošlo dosta vremena dok je došlo do ovog ugovora. Za nas je velika stvar za zaoposlenike i za članove da smo uspjeli dogovoriti kolektivni ugovor, jer on garantira određenu sigurnost ljudima, jer garantira u smislu određenih prava iz radnog odnosa – istaknuo je Boris Pleše predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

vsz_ku2_vk271212

Ugovor se potpisuje u uvjetima koji su dosta nepovoljni i teški s obzirom na odricanja koja moraju podnijeti državni službenici, naglasio je Pleše i dodao kako lokalni čelnici na određeni način sljede primjere odnosno dogovore na razini državnih službi, mada s formalne strane to ne moraju. Ipak, potpisivanje ugovora donosi i nešto dobro, jer pokazuje dogovor između socijalnih partnera, u ovom slučaju župana vukovarsko – srijemskog, Bože Galića i sindikata.

Na neki način se uklapamo u zakonsku regulativu, usklađujemo se sa zakonom i uredbama. Prema tome na obostrano zadovoljstvo uspjeli smo se dogovoriti sa sindikatom i prema mogućnostima i situaciji. Kad bude bolje vrijeme, onda ćemo i malo bolje uvjete slagati – istaknuo je župan Galić.

Nakon potpisivanja ugovora između županije vukovarsko – srijemske i sindikata, u drugoj točki dnevnog reda sjednice gospodarsko – socijalnog vijeća raspravljalo se o proračunu Vukovarsko – srijemske županije za 2013.-u godinu, koji je, podsjetimo, županijska skupština usvojila jednoglasno.