Županijsko povjereništvo Virovitičko-podravske županije

Suhopolje, 14. prosinca 2021. – Na red je došla i Virovitičko-podravska županija. Sjednica županijskog povjereništva održana je u Dvorcu Janković koji je do prije nekoliko godina bio ruševina, no europskim je, te sredstvima Virovitičko-podravske županije, obnovljen i nedavno službeno otvoren.

Centar za posjetitelje – Dvorac Janković kao novi moderni multimedijalni izložbeni prostor objedinjuje turističke, prirodne, kulturne, umjetničke, materijalne i nematerijalne znamenitosti i baštinu Virovitičko-podravske županije.

Jedna od tema sjednice županijskog povjereništva bilo je i kolektivno pregovaranje na lokalnoj razini. U suradnji sa sindikalnim povjerenicima u jedinicama lokalne i područne samouprave, SDLSN RH je u protekle dvije godine potpisao desetke izmjena i dopuna kolektivnih ugovora s načelnicima, gradonačelnicima i županima. U vremenu korona krize SDLSN RH je, u dogovoru sa članovima, pristao na smanjenje osnovice za obračun plaće lokalnih službenika i namještenika od pet do 30 posto, ali uz vremenska ograničenja.

Kako se moglo čuti, puno je izazova pred nama, no jednim pozitivnim pristupom, radom i upornošću rezultati su mogući.

Nakon održane sjednice u obilasku Dvorca prisutnima se pridružio i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.