Nema dogovora o povećanju plaća službenika i namještenika u pravosuđu! SDLSN RH pokreće postupak mirenja koji može dovesti do štrajka!

Zagreb, 8. svibnja 2023. – Nema dogovora o povećanju plaća službenika i namještenika u pravosuđu! SDLSN RH pokreće postupak mirenja koji može dovesti do štrajka!

– Prošli smo tjedan poslali svoj zahtjev za povećanjem plaće 400 eura neto svim službenicima i namještenicima u pravosudnim tijelima. Danas smo to otvorili na zajedničkom sastanku. Ukazali smo na sve akumulirane probleme, na nepovjerenje prema Ministarstvu pravosuđa i uprave koje je odgovorno za ovaj sustav, za sve službenike i namještenike. Može se procijeniti kako druga strana smatra da su naši zahtjevi nerealni, no ono što danas tražimo itekako je realno.

Nakon tri godine ukazivanja na mogućnost da će se dogoditi upravo ovo što se danas događa dobivamo s jedne strane razumijevanje, a s druge strane obećanje da će se to riješiti kroz Zakon o plaćama. Naši ljudi ne mogu to više čekati i od Sindikata očekuju poduzimanje svih akcija i zastupanje njihovih zahtjeva.

Na kraju razgovora zaključili smo da SDLSN RH pokreće postupak mirenja no dopuštamo da se kroz taj postupak, ipak, za stolom postigne dogovor te da neće biti potrebe za štrajkom, izjavila je, među ostalim, predsjednica SDLSN RH Iva Šušković, nakon sastanka s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom.

IZ MEDIJA:
Šušković: Već smo odradili inicijalne pripreme za štrajk _N1 Televizija
UHS: Odaziv na sudovima iznad očekivanja; hitni predmeti se procesuiraju _vijesti.hrt.hr

Foto: Screenshot N1