O povećanju plaća službenika i namještenika u pravosuđu s ministrom Malenicom u ponedjeljak, 8. svibnja

Zagreb, 5. svibnja 2023. – „…Bitno mi je da se zna da ćemo riješiti i plaće službenika koji rade u pravosuđu. I na tome radimo, a na pravosuđe gledamo kao sustav u cjelini koji uz suce čine državni odvjetnici, ali i službenici i namještenici…“, rekao je, među ostalim, u intervjuu za današnji Jutarnji list ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica govoreći o najavljenom povećanju plaća i poboljšanju materijalnog statusa pravosudnih dužnosnika.

Kako će se riješiti plaće službenika i namještenika trebali bi znati u ponedjeljak, 8. svibnja, kada se predstavnici SDLSN RH sastaju s ministrom Malenicom. Tema razgovora je zahtjev SDLSN RH za povećanjem plaća 400 € svim službenicima i namještenicima u pravosuđu. Ne udovolji li se našem zahtjevu pokrećemo postupak mirenja koji može dovesti do štrajka.

Službenici i namještenici u pravosuđu traže da se njihov rad i doprinos funkcioniranju sustava cijeni i prizna te pravedno vrednuje. Sustav ne može ni bez sudaca ni bez službenika i namještenika. Suci i službenici i namještenici ne mogu jedni bez drugih.