O nepoznatim kriterijima ocjenjivanja službenika

Zagreb, 29. studenoga 2023. – Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama uskoro ide na Vladu, drugo čitanje i izglasavanje u Hrvatskom saboru.

Bili smo uključeni u radnu skupinu za izradu Zakona. Uputili smo niz primjedbi posebice na problem ocjenjivanja, ograničavanje broja ocijenjenih najboljom ocjenom na najviše pet posto službenika, kako bi mogli ostvariti dodatak na plaću. No, primjedbe se ne uvažavaju.

Nepoznate kriterije za ocjenjivanje službenika i što ako više od pet posto službenika zasluži najvišu ocjenu komentirala je za sinoćnji RTL Danas predsjednica SDLSN RH Iva Šušković:

– Naprosto to dovodi do zone da se neposredno nadređeni mora odlučiti tko je taj, je li to onaj koji je bliže poslodavcu, bliže vatri, dok drugi neće imati priliku to ostvariti bez obzira na njihovu uspješnost u radu.

Prilog pogledajte na poveznici:
https://danas.hr/videovijesti/vijesti-videa/sindikati-ne-zele-da-ravnatelji-ocjenjuju-nastavnike-niti-da-ih-samo-5-moze-dobiti-najbolju-ocjenu-neka-to-radi-struka-7c246750-8e1a-11ee-8a01-86479dc2bdef