Zadržana prava iz dosadašnjih dodataka Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba

Zagreb, 7. siječnja 2022. – Od 1. siječnja 2022. na snazi je XIX. dodatak Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, kojim su zadržana prava iz dosadašnjih dodataka KU-a.

Ugovorne strane utvrdile su i kako se od 1. siječnja do 30. rujna 2022. za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba primjenjuje osnovica za obračun plaće koja se je primjenjivala i za obračun plaće u 2021., a od 1. listopada 2022. ona će se uvećati 3,4 posto. Početni stav poslodavačke strane o uvećanju osnovice je bio negativan, no sindikalna strana je inzistirala na tome tijekom nekoliko krugova pregovora i na kraju uspjela.

Aktualni dodatak KU-u zaključili su potkraj prošle godine predstavnici SDLSN RH – predsjednica Iva Šušković i povjerenik Podružnice Sindikata Gradske uprave Grada Zagreba Vlado Korbar, te gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Odredbe Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba primjenjivat će se do 31. prosinca 2022.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL