ZAGREB
Iva Šušković nova predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH

Na VII. saboru Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, koji je održan u starogradskoj vijećnici u Zagrebu, za novu predsjednicu Sindikata izabrana je Iva Šušković, bacc. oec., dugogodišnja članica sindikata.

Šušković je izabrana između pet kandidata za predsjednika, od kojih je u drugom krugu sa 74 naprama 60 glasova pobijedila Sinišu Kuhara, glavnog tajnika Sindikata te nakon Ivice Ihasa i Borisa Pleše postala treća predsjednica Sindikata od njegova osnivanja.

Boris Pleša, koji se po isteku trećeg mandata nije kandidirao, na Saboru je podnio četverogodišnje izvješće i zahvalio se na dugogodišnjoj suradnji članovima Sindikata.

Saboru je nazočio i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i brojni drugi gosti.

Osim predsjednika Sindikata izabrani su i članovi Nadzornog odbora u sastavu: Igor Babić, Nevenka Belak, Tomislav Tušek, Ivana Varkonji i Tatjana Žugaj i Statutarne komisije koju čine Suzana Zemljak, Marina Slokan, Jasna Čiček Vori, Josip Vučković i Eva Barbir te je potvrđeno novo Glavno povjereništvo Sindikata, kao najviše tijelo između dva sabora.