JVP Nova Gradiška: Plaće nema, pokrenut postupak mirenja

Nova Gradiška, 16. studenoga 2022. – Zaposleni u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Nova Gradiška ni jučer nisu primili plaću za listopad 2022., što je bio zakonski rok! Time su se stekli uvjeti za sindikalne aktivnosti usmjerene prema štrajku. SDLSN RH je danas pokrenuo postupak mirenja, što je jedna od pretpostavki za organiziranje zakonitog štrajka.

SDLSN RH je telefonski pokušao komunicirati s gradonačelnikom Nove Gradiške Vinkom Grgićem i nadležnim pročelnikom, no bez rezultata zbog njihovih „poslovnih obveza“. Stoga je SDLSN RH digao problem na višu razinu, alarmirao predsjednika sindikalne središnjice NHS-a Krešimira Severa, te ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića.

Gradonačelnik je, kako saznajemo, poručio ministru da su predviđena sredstva za plaće zaposlenih u JVP-u potrošena još u rujnu te kako će se taj problem riješiti rebalansom gradskog proračuna na sjednici Gradskog vijeća sljedeći tjedan, 23. studenoga.

No, nije pojasnio kako će zaposlenici JVP-a bez plaće do tada! Ako se znalo da sredstava za plaće neće biti, zašto se s rebalansom nije išlo na vrijeme kako se ovaj scenarij ne bi dogodio?

Bez plaće se ne može živjeti, stoga će SDLSN RH svojim članovima financijski pomoći prebroditi vrijeme do „sjedanja“ plaće.

 

Foto: FB JVP Nova Gradiška