Mogućnost rada na izdvojenom mjestu rada prihvatljiva naših članovima

Zagreb, 4. lipnja 2024. – Predsjednica SDLSN RH Iva Šušković komentirala je za sinoćnji RTL Danas zakonsku mogućnost rada na izdvojenom mjestu rada i rada na daljinu, konstatirajući, slijedom informacija s terena, kako je našim članovima takav postojeći oblik rada prihvatljiv. Oni koji ga mogu koristiti, koriste ga, jedan ili dva dana u tjednu, u pravilu, utorkom, srijedom ili četvrtkom.

Mogućnost rada na izdvojenom mjestu rada i rada na daljinu može se utvrditi samo za poslove koje radnik obavlja samostalno i ako su za takvu vrstu rada osigurani prostorni, tehnički i drugi propisani uvjeti, a sve temeljem dogovora radnika i poslodavca.

Može se propisati isključivo kao mogućnost u kojoj će se radnik i poslodavac dogovarati o kombinaciji radnog vremena koje najviše odgovara jednom i drugom.

Od jednog dijela službenika HZZ-a dobili smo informaciju kako im zasad nije ponuđena mogućnost rada na izdvojenom mjestu rada, no tu smo otvoreni za socijalni dijalog.

Podsjećamo, o ovom „hibridnom modelu rada“ SDLSN RH je javno komunicirao još u studenome prošle godine – HIBRIDNI MODEL RADA _Danas.hr