Novim Kontakt centrom HZZ-a do unapređenja usluge i rasterećenja savjetnika

Zagreb, 1. veljače 2021. – Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) uvodi novi, objedinjeni Kontakt centar za područje mjera aktivne politike zapošljavanja, posredovanja pri zapošljavanju, prava za vrijeme nezaposlenosti i općenito, s pozivom na 01 64 44 000.

Kako se moglo čuti na prošlotjednom sastanku predstavnica SDLSN-a s ravnateljem HZZ-a i suradnicom u HZZ-u, planirano je da u Kontakt centru radi 94 savjetnika na devet lokacija unutar Područnih službi/ureda i to: RU Zagreb, RU Split, RU Osijek, RU Rijeka, PU Vinkovci, Ispostava Županja, PU Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška, PU Šibenik, Ispostava Knin, PU Karlovac, Ispostava Ogulin i Središnji ured.

Kontakt centar neće biti organiziran kao zasebna organizacijska jedinica, te ravnatelj HZZ-a neće davati naloge za rad savjetnika u Kontakt centru. Raspored rada će se raditi na mjesečnoj bazi, a svaki savjetnik u Kontakt centru će raditi eventualno jedan dan u tjednu od 8 do 16 sati.

Savjetnici će prethodno proći edukaciju za rad ili kroz organiziranu radionicu ili putem E-learning stranice HZZ-a na kojoj će biti dostupna prezentacija edukacije savjetnika za rad u Kontakt centru.

Ako dođe do nemogućnosti izvršavanja obveze rada u Kontakt centru svaki savjetnik unutar svoje Područne službe/ureda treba imati osiguranu zamjenu.

Inače, HZZ je već ranije uveo info telefon radi podrške korisnicima mjerama za očuvanje radnih mjesta, dok su ostale informacije vezane uz posredovanje pri zapošljavanje, pripremu za zapošljavanje, prava za vrijeme nezaposlenosti, redovne mjere aktivne politike zapošljavanje i ostale informacije pružale područne službe/uredi i to svaka za svoj ured pojedinačno. Uvođenjem novog Kontakt centra unapređuje se usluga i rasterećuju savjetnici po službama/uredima.